Върнаха обвинението за убития от командос полицай заради жена

Военният съд в Пловдив върна на прокуратурата обвинителния акт срещу командоса Ангел Желязков, който на 20 май м. г. уби полицая Добромир Лазаров от ревност. Двамата се скарали заради дознателката в Карлово Люба Алексова, която е бил любовница и на единия, и на другия, сбили се и военният извадил нож и нанесъл няколко удара на съперника си.

И адвокатът на военния Красимир Елдъров, и защитникът на близките на жертвата Кирил Николов атакуваха обвинението заради неясноти, но с различни аргументи. „Лазаров е клан, все едно е трябвало да бъде обезглавен“, заяви Кирил Николов и обясни, че в обвинителния акт самото престъпление не е описано детайлно, защото иначе би трябвало да бъде повдигнато обвинение в убийство, извършено с особена жестокост, а не само в умъртвяване, както е в случая.

„В обвинителния акт наистина има неясноти – пише, че двамата си разменили обидни реплики, после се стигнало до сбиване. Не е ясно кой е започнал пръв, а въпросът кой кого е важен“, каза защитникът на Желязков Красимир Елдъров.

В крайна сметка съдът се съгласи, че в обвинителния акт има процесуални нарушения и върна производството в досъдебна фаза за отстраняването им. Определението подлежи на обжалване пред Военно-апелативния съд в София.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право