Върнаха отново делото срещу Емил Кабаиванов, стартира за трети път отначало

Делото срещу кмета на Карлово Емил Кабаиванов, който беше осъден на 3 години условно за длъжностно присвояване на 26 984,68 лв. по проекта за Пречиствателната станция, ще стартира от начало за трети път. Със свое решение от вчера Пловдивският окръжен съд отмени произнесената на 10 януари т. г. присъда и върна делото за ново разглеждане от друг състав на Районния съд в Пловдив. Преди да стигне до Пловдив, делото се гледаше от Районния съд в Карлово, но малко преди края му съставът, а след това и всички съдии в Карлово си направиха отвод. Така сега предстои трето разглеждане на първа инстанция.

Присъдата беше 3 години условно с 4 години изпитателен срок и лишаване от правото да се заема обществена длъжност за срок от 4 години, но тя не беше влязла в сила,Кабаиванов се яви на изборите и спечели четвърти мандат.

Обвинението срещу е, че е назначил в екипа на европроекта за изграждането на Пречиствателната станция съпартийците си Никола Хаджийски и Милко Стрехин и Елен Писачев и обяснил на останалите в звеното, че тримата няма да ходят на работа, но ще получават заплати. Близостта между Кабиванов и Хаджийски и Стрехин е безспорна – в 43-ото народно събрание, когато Хаджийски беше депутат, Стрехин и Кабаиванов бяха негови нещатни сътрудници. Тримата бяха на една страна и в боя в СДС на 17 април 2018 г. Кабаиванов отрича всички обвинения и твърди, че е невинен.

Коментари

Задължително поле