Върнаха Ценко Чоков в ареста

Ценко Чоков в съда. Снимка: Пламен Стоименов

Спецсъдийката Велислава Ангелова върна кмета на врачанското село Галиче в ареста. Първото задедание срещу Ценко и сина му Мартин се проведе в рамките на почти 12 часа.

В хода на заседанието бе разпитан свидетелят Десислав Олеков, който зави пред съда, че е бил притискан от кмета на Галиче да промени показанията си. След бурен дебат и изразени от защитата на Чоков съмнения, че Олеков лъжесвидетелства, понеже е граждански ищец по делото и е заинтересован, съдия Ангелова промени мярката за неотклонение на кмета от парична гарнция в „задържане под стража“.

Чоков и синът му са обвинени като организатори на престъпна група за рекет, лихварсто и побой. Двамата бяха освободени от ареста миналия понеделник.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Трябва бърза присъда оттук нататък.Защитата винаги иска да протака делата-времето работи винаги за тях!!!Затова-бърза присъда и напред към втора и трета инст.Това е!!!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.