Въртят предпремиерно новия български филм "Бензин" във Варна

Наши и холивудски кинозвезди все по-често снимат край морето

"С Асен Блатечки и Калин Врачански – след разговор за филма „Бензин”, в който Варна стана декор на най-романтичните и екстремни кадри! Очакваме новата българска лента през май. С предпремиера във Варна, естествено!"

Това написа във ФБ кметът на Варна Иван Портних и си пусна снимка от последната среща с двамата любими български актьори. Предпремиерата на лентата ще бъде във Варна най-вероятно на 19 май, научи "Труд".

Кадрите в нея са снимани на фона на ветроходите в последната международна регата"Тол шипс", а снимките с бясна надпревара с коли край пристанището, както и на Аспаруховия мост. В екшъна участват още Башар Рахал, холивудският актьор Майкъл Медсън и Съли Ерна, фронтмен на хевиметъл групата "Godsmack"

През септември м.г.британската звезда Джерард Бътлър стреля с картечница в морето край Варна и стресна круизни туристи и пътници на борда на корабчето "Белла". С Гари Олдмън те снимаха филма "Hunter Killer", който е екранизация по романа на Джордж Уолъс и Дон Кийт "Firing Point".

Варна и пристанището бяха преди четири години снимачна площадка на холивудската суперпродукция "Непобедимите"3.В екшън сцените участваха Силвестър Сталоун, Джейсън Стейтъм, Долф Лундгрен и Уесли Снайпс. Продуцентът и собственик на "Ню имидж" Ави Лернер покани кмета Иван Портних тогава да изгледа заедно с холивудските звезди заснетите кадри в палатка, превърната в монтажна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино