Тяло на мъж открито край Чепинско шосе, към Нови Искър

Инспекторатът към ВСС провери 4195 имуществени декларации на магистрати за 2016 г.

Дадоха на съд шофьор, прегазил мъж на пешеходна пътека в Кресна

Германският министър на земеделието и еврокомисар Хоган отриха Българската палата на „Зелената седмица“ в Берлин

Благоевград изгражда система за видеонаблюдение, и полицията ще я ползва

Автобус катастрофира в Турция, има 6 жертви и 20 ранени

Възрастна жена е починала при пожар в къщата си в с. Маринка

Отмениха бедственото положение в Карлово

Грипна епидемия и в Благоевград

Путин се потопи в ледените води за Богоявление (СНИМКИ)

Седем пострадали при нападение с брадва в Руско училище

Енергийният министър призова бизнеса да сезира КЗК, ако има данни за картел за цената на тока

Автомобил блъсна пешеходец в Търново

Горски педагози преподават в градини и школа

МВР хвана измамници, събирали дарения от името на зам.-министър

Върховна касационна прокуратура: Зоопаркът в Пловдив е незаконен и трябва да се премахне!

От ляво на дясно: Бившата кметица на район "Западен" Десислава Желязкова, общинският съветник от Патриотичния фронт Слави Георгиев и адвокатът Атанас Петров
Случаят върнат на Окръжна прокуратура за образуване на досъдебно производство 
Новият зоопарк върху 40 дка край гребния канал в Пловдив е незаконен и следва да бъде премахнат, тъй като строителството му е извършено с куп нарушения по ЗУТ (Закона за устройство на територията) и ЗОП (Закона за обществените поръчки). Това става ясно от постановление на ВКП (Върховна касационна прокуратура) от 19.10.2016 г., представено в четвъртък от бившия кмет на район „Западен“ Десислава Желязкова.
Обектът подлежи на премахване въз основа на чл. 224 и чл. 225, ал. 1, е становището на ВКП, която връща случая на Окръжна прокуратура със становище за образуване на досъдебно производство. ВКП констатира нарушения и на ЗОП при сключване на договора за 4,6 млн. лв. с изпълнителя „Запрянови-03“ ЕООД, като поръчката е дадена още преди да има количествено-стойностни сметки. „Договорът за строителство е сключен на 17.11.2014 г., цели шест месеца, преди да има одобрени инвестиционни проекти“, обяви адвокат Атанас Петров.
Още през 2014 г. бившата кметица на район „Западен“ Десислава Желязкова подава сигнали до Окръжна и Апелативна прокуратура в Пловдив за нарушенията на общинската администрация по ЗУТ и ЗОП за строежа на новия зоопарк. Но и двете прокуратури в града под тепетата отказват да образуват досъдебно производство и Желязкова атакува отказа им пред ВКП. „До момента в Община Пловдив няма получено никакво постановление или решение от Върховна касационна прокуратура“, обявиха от кабинета на кмета Иван Тотев.
Новият зоопарк в Пловдив разполага с Акт 15, до края на ноември ще се сдобие с Акт 16, но ще отвори чак през пролетта на 2017 г., тъй като на животните са нужни 3-4 месеца за аклиматизация.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.