Вътрешният министър даде старт на състезанието „Пътен полицай на годината“ в Габрово (СНИМКИ)

Габрово стана домакин на 26-то издание на националния конкурс „Пътен полицай на годината“. Началото на гонката даде министърът на вътрешните работи Младен Маринов, съобщиха от пресслужбата на МВР.

На церемонията по откриването на състезанието присъстваха зам.-министърът на МВР Стефан Балабанов, директорът на Главната дирекция „Национална полиция“, главен комисар Христо Терзийски, началникът на отдел „Пътна полиция“- ГДНП, комисар Росен Рапчев, кметът на Габрово Таня Христова, зам.-министърът на транспорта, съобщенията и информационните технологии Ангел Попов, областният управител на Габрово Невена Петкова, директорът на ИААА Бойко Рановски и д-р Надежда Тодоровска, заместник генерален директор на БЧК.

Днес е един изключителен ден за МВР, защото имаме честта 26-то издание на състезанието да се проведе именно в Габрово, където е родното място на Тодор Бурмов, първият министър на вътрешните работи, каза в обръщението си към гражданите и участниците преди откриването на състезанието министърът на вътрешните работи Младен Маринов. Той благодари за добрата организация на форума на директора на ОДМВР-Габрово, старши комисар Борислав Бончев. „Уменията, които днес ще покажете, бързината и ефективността на техните изпълнения, ще ви дадат шанс да спечелите това състезание. Но в реалната ви работа, всички тези умения ще дадат шанс за живот на хора, пострадали в пътно-транспортни произшествия. Начинът, по който ще представите вашите умения, ще дадат увереност на обществото, че сте гарант за неговата сигурност и във всеки критичен момент сте способни да окажете нужната помощ и да предотвратите по-тежки беди“, каза пред участниците министър Младенов.

Той допълни, че темата за пътната безопасност е във фокуса на обществото като основен проблем и в този контекст е и днешното състезание, което чрез демонстрациите на пътните полицаи дава увереност на гражданите, че за тяхната сигурност се грижат подготвени полицаи.

Националният конкурс „Пътен полицай на годината“ се провежда за 26 път. Състезанието преминава в няколко етапа. Вчера участниците преодоляха успешно дисциплините Теоретичен по оказване на първа долекарска помощ и Практически изпит по стрелба с пистолет. Днес участниците мерят сили и показват практически умения по оказване на долекарска помощ и майсторско управление на автомобил и мотоциклет.

В състезанието тази година участват общо 26 младши автоконтрольори, сред които и 4 дами.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България