МВнР с препоръки във връзка с необичайните студове в САЩ

Задържаха двама души, заплашвали с покушение Макрон

Министър Горанов: Българинът не е готов достатъчно за солидарност

Разширяват обхвата на допустимите за саниране жилищни блокове

Литва размени агенти с Норвегия и Русия

Майкъл Блумбърг дава 100 млн. долара за рекламна кампания срещу Тръмп

Българка е бутнала жена върху релсите на жп гара в Рим

Проф. Тодор Кантарджиев: Починалото 3-годишно дете е било с риновирус

Изпокараха се за неплатения болничен лист (обзор)

Фонд „Земеделие” ще търси 43,1 млн. лв. от къщи за гости за нарушения

Тамер Левент влиза от сериал в сериал

Белият дом публикува стенограмата от първия телефонен разговор между Тръмп и Зеленски

Фалконът ослепя над София (обзор) Не е лошо да се помисли за нов самолет, заяви шефът на “Авиоотряд” 28

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

15 милиона лева от ЕС за детски кътове във фирми

Вътрешният министър Радев обеща нов договор за тел. 112 до месец

До месец се очаква да има нов договор за техническата поддръжка на системата за спешни повиквания – 112, обеща след заседанието на Министерски съвет министърът на вътрешните работи Валентин Радев.

Той уточни, че лично временно е спрял изпълнението на обществената поръчка за поддръжката на системата и че  въпреки преустановените плащания, фирмата продължава да изпълнява своя ангажимент.

„Договорът е такъв, че те би трябвало, няма кой друг да продължи поддръжката на 112. И да не се подвеждат по това, че идвайки председателството, държавата ни може да бъде притискана с условия, които ние считаме за неприемливи. От над 600 хиляди обаждания последните месец и половина, само около 130 не са попаднали в целта. Ако това притеснява някого, мен не ме притеснява“, поясни министър Радев.

Министърът съобщи още, че се търсят  начини за увеличение на заплатите не само на служителите на МВР, но и на целия сектор „Сигурност“.

„На 12-и ще има Съвет за социално партньорство, там една от точките е точно това – обсъждане предложенията на синдикатите на МВР за повишаване на заплатите – кога, как и с колко.“

Министърът Радев каза, че 1 000 полицаи са назначени с цел изпълнението на програмата за подсилването на присъствието на силите на реда в малките и средните населени места:

Ще успеем да съберем все по-качествени, които да попълнят редиците и този недокомплект, достигащ някъде повече от 10 %, особено в областните дирекции на МВР, и да бъдат назначени – това е другата ни задача.

Повече от една трета от 160-те услуги, които предлага Министерството на вътрешните работи вече са електорнизирани. Подобренията засягат най-вече гражданите, които се обслужват от столичния КАТ, съобщи още Радев:

„Имам сведения, че опашките са намалели. Опитваме се да бъдем все по-любезни, включително да премахнем ксероксите, които все още ги има отвън и се налага да размножаваме документи, които самата държава ги е създавала. Всичко това се вглеждаме и постепенно ще го променим.

Очакваме все още допълнителните средства, над 2 милиона и половина, които трябва да бъдат отпуснати, да довършим това, което сме решили, на територията на софийския КАТ и да го размножим в останалите предни пунктове на КАТ в големите градове – Пловдив, Варна, Бургас.“, поясни вътрешният министър.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.