В Англия се смеят на оправданията на Клоп

Ливърпул“ (не)умишлено отпадна още в първия кръг за Купата на Англия, в който участват елитните отбори. Юрген Клоп пусна отслабен състав при 1:2 срещу „Уулвърхемптън“. Традиционният титуляр Деян Ловрен се контузи и вместо него влезе 16-годишният Ки-Джана Хоевер. Холандското хлапе е най-младият от „Ливърпул“ в най-стария футболен турнир.

Фенове в туитър започнаха да се подиграват на Клоп заради оправданията му. При 1:2 от „Манчестър Сити“ германецът се оправда от тревата на „Итихад“. Сега се оплака, че вятърът духал много силно и футболистите не отигравали топката. „Тези момчета са добри, но могат и повече“, защити Клоп пускането на Хоувер, Рафаел Камачо и Къртис Джоунс.

Треньорът явно искаше „Ливърпул“ да отпадне, а най-лошият вариант бе преиграване. Голямата цел на „червените“ са Висшата лига и Шампионската лига. Всеки друг турнир е излишно натоварване. Бумерангът може да се върне към Клоп при провал в основните мисии.

Жребият път събра „Арсенал“ и „Манчестър Юнайтед“ за дерби в четвъртия кръг за купата на Англия. Временният треньор на „червените дяволи“ Оле Гунар Солскяр вече е гостувал два пъти на този съперник като футболист и след това е печелил трофея – през 1999 и 2004 година.

Единствените други двойки между елитни отбори са „Кристъл Палас“ - „Тотнъм“ и „Манчестър Сити“ - „Бърнли“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят