В ансамбъла с промени „на пожар“

Eрика Зафирова

Ансамбълът по художествена гимнастика продължава да бъде преследван от здравословни проблеми, месец преди световното първенство в столичната зала „Арена Армеец“ (10-16 септември). Отборът отказа световната купа в Минск тази седмица, след като Елена Бинева още не възстановена от стара травма.

Преди това резервата Стефани Кирякова замени контузената Теодора Александрова и успешно стартира на няколко турнира, дори се окичи с медали.

Сега обаче „на пожар“ е повикана Ерика Зафирова от индивидуалните гимнастички. Старши треньорът на ансамбъла Весела Димитрова е пожелала 19-годишната състезателка от Кюстендил да тренира заедно с тима. Преди две години Ерика бе в националния състав, които стана четвърти в отборното класиране на силния турнир в Корбей Есон (Франция).

От треньорския щаб обаче са категорични, че за следващата световна купа в руския град Казан (24-26 август) ансамбълът ще вземе участие. Все обаче не е ясно с какъв състав.

Мондиалът в София ще е и първа квалификация за олимпиадата Токио 2020 при ансамблите, като най-добрите 3 отбора ще вземат квоти за игрите.

Фотоизложба на „златните момичета“30-04

С фотоизложба на „златните момичета“ ще бъде презентиран стартът на световното по художествена гимнастика в София (1-16 септември). От 20 август до 5 септември в градинката пред Народния театър „Иван Вазов“ ще бъдат показани 28 кадъра, представляващи успехите на този красив спорт през последните години. Но акцентът ще е върху нашите участнички на мондиала. Откриването е на 21 август от 12,30 часа.

Тогава ще бъдат показани и фотографии на Fibank, които са част от благотворителен календар на трезора с момичетата от националния ни отбор.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт