Николина Ангелкова: Българите реализирали 9 млн. нощувки в хотели у нас през 2017

Сергей Скрипал искал да се върне в Русия, според негов съученик

Ивица Дачич предлага на Александър Вучич да оттегли подписа си от Брюкселския договор

Зеленолистните гонят пролетната умора Хлорофилът активира мощния антиоксидант коензим Q10

Червен код за наводнения в Одрин заради преливането на река Тунджа

Трус от 6,8 по Рихтер удари Папуа-Нова Гвинея

Спасителите от Банско прибраха закъсали девойка и семейство

Турската армия установи контрол над всички селища в района Африн

Майка на 6 деца скубе и бие учителка Поморийският съд разпореди глоба за инцидент в училище

Бинали Йълдъръм: Никой не може да определя бъдещето на Близкия Изток без Турция

Комисар Явор Колев: Увеличава се педофилията в интернет

Стамен Белчев: Каранга пречи на конкурентите Труд

Посланикът на Турция дари апаратура за лечение на деца

Вековна икона на Богородица пристигна от Украйна във Варна

Д-р Джафер с отличие “Здравен политик”

В Асеновград избират нов председател на Общинския съвет Извънредното заседание на местния парламент насрочено за 12 декември

Заместник-председателят на Общинския съвет в Асеновград Маргарита Стоилова (БСП) свиква старейшините в местния парламент на извънредно заседание на 12 декември (вторник) от 16.30 часа в зала 601 на градската управа.

Дневният ред е от една единствена точка – избор на нов председател на ОбС, след като пълномощията на досегашния титуляр Светозар Шуманов (ПП Реформаторски блок) бяха предсрочно прекратени с 18 гласа „за” при таен вот по време на последната редовна сесия на 29 ноември. „Против” свалянето на „синия” Светозар Шуманов от председателския пост гласуваха 13 общински съветници, а 2 от бюлетините в урната се оказаха невалидни. Подписката с искането за отстраняването на човека на Реформаторския блок от шефския пост в местния парламент бе внесена от групата от 10 съветници от ГЕРБ, седмината старейшини от ДПС и двамата от ПП „Народен съюз”. Съгласно Правилника за организацията и дейността на Общински съвет – Асеновград в подобен случай избор на нов председател се произвежда в 14-дневен срок от приемане на решението. До провеждането му заседанията се водят от заместник-председател, определен с решение на местния парламент.

В 33-членния състав на ОбС-Асеновград влизат още 8 старейшини от БСП-АБВ и ППК „Екогласност”, трима от ПП Реформаторски блок, двама от ПП „Зелените” и един от местна коалиция „Избираме Асеновград”.
Текст към снимката: Старейшините в местния парламент в Асеновград ще избират нов председател на извънредно заседание във вторник, след като досегашният шеф Светозар Шуманов бе отстранен от поста си след таен вот на предишната сесия.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.