В Асеновград търсят 300 000 лв. за създаване на звено „Общинска полиция“

300 000 лв. годишно ще струва на Асеновград създаването на „Общинска полиция“ от 10-ина щатни служители, които ще се борят с постоянно нарастващите прояви на вандализъм и нарушаване на обществения ред в 60-хилядния град под Асеновата крепост.

Идеята е новото общинско звено да заработи през юни 2017 г., като дотогава кметът на Асеновград д-р Емил Караиванов и екипът му трябва осигурят необходимите за издръжка пари.

Учреденият през тази седмица по Закона за референдумите Инициативен комитет стартира на площад „Академик Николай Хайтов“ и още няколко места в центъра на Асеновград подписка в подкрепа на идеята за създаване на Общинска полиция.

Събраните до края на ноември подписи ще бъдат внесени в местния парламент заедно с повторното предложение за създаване на въпросното общинско звено. През пролетта на 2016 г. общински съветници от ПП Зелените и ГЕРБ депозираха подобно предложение в ОбС, но то не бе подкрепено от останалите. Мотивите на мнозинството бяха, че идеята за създаване на звено“ Общинска полиция“ е икономически неизгодна и нецелесъобразна.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.