Андреа лъсна чисто гола във вана (СНИМКА)

Пуснаха обвинения за хакването на НАП

Защитен свидетел обвинен в убийството на варненски диджей

Русия предложи на Турция изтребители Су-35 По-рано днес САЩ блокира Анкара от програмата си за бойни самолети F-35

Двуглава костенурка се роди в Малайзия Оцеляла едва няколко дни

Започна одит на информационните системи на НАП

Иран задържа петролен танкер в Персийския залив

Рицарите на Малта дариха линейка на „Пирогов“

Бюджетната комисия отхвърли президентското вето върху безлимитното финансиране на партиите от фирми

Два проекта стартират в защитено жилище за младежи с интелектуални затруднения Ще бъдат направени обновяване на базата и подготовка за заетост на младежи

Велико Търново ще получи европейски средства за доизграждане на ВиК инфраструктурата В областта от Оперативна програма „Региони в растеж“ се инвестират близо 67 млн. лв. по 28 договора

Бащата на Неймар на среща с „Ювентус“

Паламудът се люпи, хванали няколко малки риби в Лозенец и Приморско

Млади атлети и журналисти се включват в проект срещу агресията в спорта

Йоана води любовна Fiesta от 20-метрова кула Течението отнася лодката на певицата, спасителен екип я връща на брега на язовир Огняново

В Банско отбелязаха ден без найлонови торбички

Банско отбелязва Международния ден без найлонови торбички.

„Знаем, че найлоновата торбичка е евтин и удобен продукт, затова сме толкова изкушени да ги използваме, но е важно да мислим и за негативния отпечатък, който употребата им оставя върху планетата. И да прекратим масовото купуване и изхвърляне“, каза по този повод кметът на града Георги Икономов.

Участниците в събитието се събраха на площада, за да нарисуват своите зелени идеи в най-дългата рисунка, правена досега в България. И аз нямам какво повече да добавя към техния призив, коментира още градоначалника.

Кметът и бизнеса подписаха споразумение, в което си дават дума да ограничат до максимум ползването на найлонови торбички и изделия за еднократна употреба.

„ В споразумението, което подписах днес със Съюз на туристическия бизнес Банско, са описани поредица от действия, които членовете на организацията ще предприемат в следващите две години, за да намалим значително отпадъците, които депонираме. Да произвеждаме по-малко отпадъци и да рециклираме повече, каза Икономов.

Продавачите в магазините масово продаваха стоката в хартиени торбички по повод деня без найлонови изделия.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.