На 17 септември 2019 да почерпят

Прабългарите отиват в луксозната вила в „Игри на волята“ Славяни ще спят в рибарската хижа, Траки отиват на плажа

Путин: Военно-техническите връзки между Русия и Турция се задълбочават

Гърция изплаща предсрочно част от кредитите си към МВФ

Луксозните имоти поскъпнаха с 2,3%

Ердоган на тристранната среща в Анкара: Можем да вземем решение за конкретни мерки, за да изгасим пожара в Сирия

Сълзи и гняв за един век Хайтов 100 г. от рождението на големия писател в Народния театър

Жена загина при челен удар на пътя Русе – Бяла

Нови наводнения в Испания, засегнати са предградията на Мадрид

СЕМ не разбра защо БНР спря Генералният директор твърди, че излъчването на “Хоризонт” не е спирало, а ресорът на Силвия Великова не е сменян

Взривът на бензиностанция в Добрич вероятно е причинен от манипулирана газова бутилка

И инжекция не вдигнала Рейш за „Черно море“

Признава ли се времето за майчинство при изчисляване на процент „клас”

Пернишкото село Люлин е без вода четвърти ден заради поредица от аварии

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 17 септември 2019

В Благоевград започва дезакаризация на тревните площи

Община Благоевград започва дезакаризацията на зелените площи, както в централна градска част, така и по кварталите в града. Обезпаразитяването се извършва ежегодно по предварително изготвен график.

Дезакаризация се прави в района на училища, социални домове, детски заведения и най- посещаваните тревни площи в града, с цел да се ограничи развитието на кърлежи. Пръскането срещу паразити за предотвратяване на разпространението на инфекциозни заболявания ще се извършва от 12 до 14 май, по график.

Третирането обхваща над 450 декара тревни площи. Пръскането ще се извършва след 18:00 часа с биоцидния препарат „БАНДИТ 10 ЕВ”, който е биоразградим, фоторазградим и без остатъчно действие. Двадесет и четири часа след пръскане не се допуска влизане в тревните площи и детските площадки. В случай на неблагоприятна метеорологична обстановка, графикът ще се измести със съответния брой дни.

Освен срещу кърлежи, ще бъде пръскано и репеленти, отблъскващи влечугите. На местата, които ще се пръска, ще бъдат поставени указателни табели, потвърждаващи третирането с точено фиксирани дата и час за обозначаване на карантинния срок. Уведомени са всички директори на учебни заведения, социални домове и детски градини.

Сред обектите, които ще бъдат дезакаризирани през периода 12- 14май са: парк „Бачиново”, детските площадки, алеята към парка, „Ловен дом”, Централна градска градина, тревни площи на площад „Георги Измирлиев”, кв. „Вароша”, Общински младежки дом, всички квартали, детски заведение, училища, социални

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.