В Благоевград започва дезакаризация на тревните площи

Община Благоевград започва дезакаризацията на зелените площи, както в централна градска част, така и по кварталите в града. Обезпаразитяването се извършва ежегодно по предварително изготвен график.

Дезакаризация се прави в района на училища, социални домове, детски заведения и най- посещаваните тревни площи в града, с цел да се ограничи развитието на кърлежи. Пръскането срещу паразити за предотвратяване на разпространението на инфекциозни заболявания ще се извършва от 12 до 14 май, по график.

Третирането обхваща над 450 декара тревни площи. Пръскането ще се извършва след 18:00 часа с биоцидния препарат „БАНДИТ 10 ЕВ”, който е биоразградим, фоторазградим и без остатъчно действие. Двадесет и четири часа след пръскане не се допуска влизане в тревните площи и детските площадки. В случай на неблагоприятна метеорологична обстановка, графикът ще се измести със съответния брой дни.

Освен срещу кърлежи, ще бъде пръскано и репеленти, отблъскващи влечугите. На местата, които ще се пръска, ще бъдат поставени указателни табели, потвърждаващи третирането с точено фиксирани дата и час за обозначаване на карантинния срок. Уведомени са всички директори на учебни заведения, социални домове и детски градини.

Сред обектите, които ще бъдат дезакаризирани през периода 12- 14май са: парк „Бачиново”, детските площадки, алеята към парка, „Ловен дом”, Централна градска градина, тревни площи на площад „Георги Измирлиев”, кв. „Вароша”, Общински младежки дом, всички квартали, детски заведение, училища, социални

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони