В Якутия измериха -67 градуса по Целзий

Появи се нов свидетел на убийството на Петър Христов

Министър Ангелкова разговаря с ръководителя на Световната организация по туризъм

Украинският парламент отказа да обяви ЛНР и ДНР за терористични организации

Сърбин и албанец разследват убийството на Оливер Иванович

Евродепутатите обсъждат влиянието на руската пропаганда

Еврокомисията опроверга поредна лъжа за „Труд”

Диктатурата на пролетариата, Народният съд и Възродителният процес влизат в 10-и клас

Любители откриха нова планетарна система Всички небесни тела са по-големи от Земята

7 жертви при катастрофа на колумбийски военен хеликоптер

Ключът към дълголетието са ядките и бобовите храни Проучването проследява живота на над 100 000 души

Борисов представи приоритетите на българското председателство пред парламентарната група на ЕНП

София започва разплитането на казуса с Витоша Общината създава междуведомствена комисия, която да намери изход от ситуацията

Съседка на трите жени от къщата на ужасите в Свищов: Като деца момичетата бяха даровити, пишеха стихове и рисуваха

Летим до Баку за 29 евро Всеки вторник ще има полети до София и до столицата на Азербайджан

В Благоевград започва дезакаризация на тревните площи

Община Благоевград започва дезакаризацията на зелените площи, както в централна градска част, така и по кварталите в града. Обезпаразитяването се извършва ежегодно по предварително изготвен график.

Дезакаризация се прави в района на училища, социални домове, детски заведения и най- посещаваните тревни площи в града, с цел да се ограничи развитието на кърлежи. Пръскането срещу паразити за предотвратяване на разпространението на инфекциозни заболявания ще се извършва от 12 до 14 май, по график.

Третирането обхваща над 450 декара тревни площи. Пръскането ще се извършва след 18:00 часа с биоцидния препарат „БАНДИТ 10 ЕВ”, който е биоразградим, фоторазградим и без остатъчно действие. Двадесет и четири часа след пръскане не се допуска влизане в тревните площи и детските площадки. В случай на неблагоприятна метеорологична обстановка, графикът ще се измести със съответния брой дни.

Освен срещу кърлежи, ще бъде пръскано и репеленти, отблъскващи влечугите. На местата, които ще се пръска, ще бъдат поставени указателни табели, потвърждаващи третирането с точено фиксирани дата и час за обозначаване на карантинния срок. Уведомени са всички директори на учебни заведения, социални домове и детски градини.

Сред обектите, които ще бъдат дезакаризирани през периода 12- 14май са: парк „Бачиново”, детските площадки, алеята към парка, „Ловен дом”, Централна градска градина, тревни площи на площад „Георги Измирлиев”, кв. „Вароша”, Общински младежки дом, всички квартали, детски заведение, училища, социални

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.