До 30 години населението на Земята ще достигне 9,7 милиарда души

Жителите на норвежки остров искат да се откажат от астрономическото време

Недоволство в Гърция срещу българи, даващи стаи под наем на Халкидики

33-годишна жена е загинала в катастрофа край Лом

Бедственото положение в Стрелча ще продължи до 24 юни

Хонгконг остана без порно, индустрията се включи в протестите "Спрете да си "играете" в интернет", призоваха от големите сайтове за възрастни

САЩ пуснаха нови снимки от нападението срещу танкери в Оманския залив, според тях доказват вината на Иран

Мохамед Морси бе погребан в Кайро

Ким Кардашиян пуска фон дьо тен за тяло

Канадски парашутист е загинал по време на учението на НАТО край Чешнигирово Трима американци са пострадали при нощните полети

Композицията „Движение“ на Павел Койчев днес намери своето истинско място в Благоевград

Д-р Васил Шишков: Кислородната терапия е подценен метод за лечение Не чакайте кампании за безплатни прегледи, съветва пулмологът

Апелативният съд ще излезе с решение по делото срещу акушерката Емилия Ковачева до два месеца

Четирима ранени при стрелба на шампионския парад на Торонто Раптърс (ВИДЕО)

Магнетичната Ерин Макнаут

В Бургаско яли заразено месо от глиган Шестима в болница с трихинелоза

диви свине

Шестима са приети в Бургаската болница с трихинелоза, след като яли заразено месо от глиган. Повечето пациенти са от Малко Търново.
След постъпването им в здравното заведение, спешно е бил сформиран екип от експерти на Агенцията по храните, съвместно с РЗИ – Бургас. Те са направили епидемиологично изследване, за да установят от какво са се заразили пациентите.

Установено е, че ловци отстреляли прасето в землището на Малко Търново. После са си разпределили месото, без то да бъде изследвано. Част от него някои направили на луканки. Общо 15 души са консумирали от месото и са почувствали дискомфорт. Сред тях е било и 14 годишно момче.
Шестима са приети в болницата.

Трихинелозата е тежко протичаща паразитна болест при хората. Причинителите на заболяването са малки кръгли червеи – трихинели. Заболяването започва най-често от 5 до 25 дни след консумация на заразеното месо. Оплакванията най-често са: стомашно-чревен дискомфорт, висока температура, мускулни болки при движение, при гълтане, дъвчене, както и отоци около очите.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Яжте домуз, свинска гяурска нация! “Каквото ядеш такъв ставаш” -стара немска поговорка !

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.