В Бургас задържаха двама варненци, обрали кола

Снимка: Архив

Мъжете са криминално проявени и осъждани и остават в ареста

В Бургас задържаха двама варненци на 40 и 51 години, обрали джип "Никас Терано". Състав на Районния съд в морския град потвърди нарожената им мярка "задържане под стража". Варненците са криминално проявени и осъждани. Те откраднали вещи от джипа със старозагорска регистрация, паркиран на южния плаж в квартал „Сарафово“. Кражбата е извършена на 27-ми август.

В резултат на бързите полицейски действия, предприети от служители на отдел „Криминална полиция” при Областна дирекция на МВР в Бургас и Пето Районно управление в града буквално за часове е установена самоличността на извършителите на деянието. Варненците, на 40 и 51 години, се движели с лек автомобил „Дачия Логан”, с варненска регистрация и се опитали да напуснат област Бургас, след извършената кражба. Но са задържани със съдействието на полицейските служители от Районно управление – Поморие в района на разклона за село Каменар.

При извършеното претърсване в купето на ползваната от мъжете кола са намерени и иззети откраднатите от джипа „Нисан терано” - 550 лева, 110 турски лири, 15 купона за храна с номинал от 1 лев и един купон за храна с номинал от 2 лева, собственост на семейство старозагорци. Открити са и три мобилни телефона, само в един от които е имало СИМ-карта.

Допълнително са проведени разпити на свидетели и разпознаване на лицата. Иззети са записи от камери за видео-наблюдение от видеоцентъра при Община Бургас. Първоначално двамата варненци са задържани за срок от 24 часа със заповед за полицейско задържане, а впоследствие след повдигане на обвинение за извършено престъпление по чл. 195 ал. 1 т. 4 от Наказателния кодекс, мярката им на задържане е удължена за срок от 72 часа.

Състав на Бургаския районен съд определи за двамата извършители на взломната кражба на вещи най–тежката мярка „задържане под стража“. Работата по случая продължава от служители при Пето Ройонно управление - Бургас и служители от отдел „Криминална полиция” при ОДМВР - Бургас.

Коментари

Задължително поле