Холандия призна Арменския геноцид и разсърди Турция

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в събота, 24 февруари 2018

БАН ще отговори официално на критиките към доклада за „Белене”

Тръмп призна: Плешив съм, крия се с прическата

Губернаторът на щата Флорида иска въоръжен полицай във всяко общинско училище

Кашата с касата се забърка здраво До понеделник смятат дълговете към чужди фондове, данните на шефа на НЗОК не били верни

Вандали изпотрошиха над 40 коли в Пловдив

Ето кои институции ще проверяват сделката за ЧЕЗ

32 цивилни са загинали при бомбардировките на Източна Гута днес

Туристическите пакети ще поскъпнат 2-3 пъти Българинът се стяга за патриотични екскурзии за 3 март

Гинка Върбакова, която купи активите на ЧЕЗ: Нашите намерения са за отговорно отношение към милионите клиенти

Трите момичета, държани затворени в „Люлин”, никога не са ходили на училище

МВР предупреди: Не преминавайте през Дунав мост-2 утре

Наказания в пловдивската Спешна помощ заради отказана помощ на 2-годишно дете

Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова откри семинар на тема “Изкуството в променяща се Европа – време и граници“

В Бургас започва изграждането на нов квартал

В Бургас започва изграждането на нов квартал. Приклрючиха дългите процедури по регулирането му, съобщиха от общината. Засега той носи името “Ъгъла”, по наименованието на местността, в която се намира.

В морския град всички го наричат “Кьошето” и дори “Кварталът на богатите” – заради прекрасното му местоположение- между Бургас и летището и на метри от морето. В близост се намират солниците и друг предпочитан квартал- “Сарафово”.

“Бургас ще се развива в тази посока. Там ще има жилищни, но повече административни и сгради с туристическа дейност”, каза прпед Труд Чанка Коралска, заместник кмет на града.

Вниманието на всички инвеститори ще се насочи в атрактивната територия. Тава ще помогне да започне да се проектира в нови територии, а не да се презастрояват достатъчно уплътнените с построени вече сгради части на Бургас, коментира Чанка Коралска, чийто ресор е строителството в общината.

“Ъгъла” ще има много зелени площи. Не е ясно дали ще остане с това си наименование или общинските съветници ще му дадат ново. Кварталът е едно от малкото места, към които Бургас има възможност да расте, имайки се предвид морето и трите езера около града.

Бургас ще има и зоопарк. Теренът за него е в квартал “Долно Езерово” и в момонта вървят процедури за ОВОС. Частен зоокът вече има и в близкия- “Рудник”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.