В Бургас започва "Спайс мюзик фестивал" 

Местни жители и туристи ще се съберат в Морската градина през уикенда

От 1-ви август "Синята зона" за паркиране става 1.30 лв.

Паркирането в "+Зелена зона" остава левче

Първият тематичен уикенд през месец август в Бургас, ще зададе настроението и темпото на разгара на лятото.  Той съвпада с едно емблематично за града събитие, което води на сцената на Морска гара звездните изпълнители от 90- те, събрани под открито небе, на откритата сцена. Името на първия августовски уикенд  е „Спайс уикенд“, а името на фестивала- „Спайс мюзик фестивал“. 

Емблемата на фестивалния живот в морския град се завръща за шесто издание, а изпълнителите в него са добре познати в световен мащаб. Организаторите на феста издават, че тази година 2 и 3 август са датите, на които ще бъдат чути най-големите хитове на 90-те години и то на метри от морския бряг.

За всички водачи на автомобили, от общинско предприятие „Тронспорт“ припомнят, че паркирането в „Синята зона“ от левче, поскъпва на 1. 30 лв. от първи август. В „Зелената зона“ обаче, която е до Морската градина, престоят си остава левче на час. 

Освен музикалното събитие, в Бургас  „ще ври и кипи“ от забавления. На остров Света Анастасия концерт ще имат вокални трио Déjà vu   и музикален спектакъл „НеТАКТично“ с Герасим Георгиев – Геро. 

Не само музикални събития са предвидени за уикенда. Предстои ексклузивната изложба графично изкуство "Модернистите на XX век” в Културен център "Морско казино". 

Тя се осъществява съвместно с Галерия “Vivacom Art Hall Oborishte 5” под егидата на кмета Димитър Николов. Изключителна частна колекция на галерията е с графични творби на големите творци Пабло Пикасо, Салвадор Дали, Марк Шагал и Хуан Миро. 

На 4 август пък, започва и любимият фестивал на всички деца, а и на техните родители – Дни на куклите. Официалното откриване ще бъде на открита сцена „Охлюва“ от 19.30 ч. с постановката „Бременските музиканти“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България