В Бургас за кръста се хвърлиха и американски военни

20-годишният бургазлия Радул Димитров ще се радва на здраве и късмет през годината след като извади кръста от водите на Черно море. Той е плувец и за втори път участва в традиционното спасяване на християнския символ. Заради топлото море 54 смелчаци се хвърлиха за кръста. Победителят обясни, че посвещава победата си на баща си- Йордан, който е именник. Станислав Христов и Калоян Николов са героите на Созопол на Йордановден. Там за кръста се хвърлиха 34 души, но двамата бяха най- бързи.

Созопол Богоявление

Фактически в Созопол има стара традиция. Първо кръста се хваща от един смелчак, в празничния ден на 2018- та това бе Станислав Христов, който хвана кръста и гордо го вдигна над главата си, посрещнат от бурните аплодисменти на присъстващите. После кръстът бе разчупен на две и второто парче бе хвърлено още по- навътре в морето. Последва ново гмуркане на участниците и късметлията се оказа Калоян Николов, който пък миналата година пръв спаси кръста. И двамата смелчаци са от Созопол.

Любопитен факт бе, че в Бургас за кръста се хвърлиха и четирима американски военни. Те са в Бургас по покана на началника на гарнизон Бургас, адмирал Милен Чубенков.

Богоявление Бургас

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България