В Бургас капаните вече са пълни, работят до полунощ

Най-евтини са бирата и пържените картофи

Още преди сезона, капаните по плажа в Бургас са пълни с посетители. По обяд всички заведения врят и кипят от цаца, рибени и шкембе чорби, бира и ракийка. Екстра е неповторимата гледка към морската шир. Въпреки, че градът още не е пълен с туристи, в градинки и улички, заработиха и “градските капани”. Те си нямат море, но местните ги предпочитат в жегата, а често се забавляват в тях и до полунощ.

Най-народни и евтини в момента са цените на цацата, пържените картофки и бирата. 2 лева е порцията цаца, толкова са и картофките - ако са по 100 грама. Пържените скариди струват 4.50 лв., бялата риба пане - 6,50 лв., а попчета - 5,50 лв. порцията. Чесновите рапани също вървят по 5,50 лв., а 180 грама цаца вече си е 3,99 лева. Шопската салата е 3,60 лева, а варените картофи с лук 2,20 лв.

Който предпочита мариновата скумрия ще трябва да плати по 3,20 лв. за порция. Толкова струва и 100 гр сельодка. Скумрия на скара е 5. 50 лева, пържените калмари вървят по 9,50 лева и слагат в джоба дори чернокопа на скара, който струва 8 лева за 200 грама. 2,50 - 2,90 лв. вървят рибената супа и шкембето. Ракията за 50 грама варира при цени от 1,50 лева до 3 лева. Малката наливна бира струва 1,60 лв., а 2 лв. е голямата.

От това лято Бургас ще има Синя и Зелена зона за паркиране. Таксите и за двете зони са левче на час, разликата е в работното време. Синята зона работи от понеделник до петък, от 9 до 19 часа, а Зелената зона - от понеделник до неделя, от 11 до 20 часа. В града можете да наемете колело срещу 2 лев на час, предлагат се и електрически велосипеди.

В СЛЪНЧЕВ БРЯГ

Нито един депутат не е почивал в

станцията на МС

Нито един депутат не е отмарял миналото лято в Станцията на МС в Слънчев бряг. Тя все пак се е пукала по шевовете, но в нея са карали отпуска си чиновници от министерствата, данъчни, директори на училища и обикновени хора.

Народните избраници ходят или в чужбина, или предпочитат станцията в “Константин и Елена”. “Хората идват с удоволствие тук, защото е единственото тихо, озеленено и спокойно място в курорта”, обясниха туроператори.

Цените не са вдигани от години, преди всяко лято тече освежителен ремонт, а във всеки апартамент има чисто нови хладилници и плазмени телевизори. Кебапчетата пък още вървят по 1,20 лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България