Автобус „захапа“ крака на жена и потегли

Министър Каракачанов открива исторически паметник, посветен на Дойранската епопея

Британец загуби 4 апартамента в Банско, не плащал данъци и поддръжка

Премиерът Борисов разпореди работа в пълен синхрон и в съкратени срокове относно ситуацията с язовир „Студена“ (СТЕНОГРАМА)

Внучката на Тодор Колев се снима дибидюс (СНИМКА)

Отложиха дело за избор на съветници в Горна Оряховица за изслушване на експертиза

Купуване на недвижими имоти в Гърция вече и чрез ПОС-терминал

Парламентът прие държавния бюджет за 2020 г.

Задържаха за 72 часа шофьора, причинил смърт на 5-годишно дете Обвинен е в три нарушения на Закона за движение по пътищата и за бягство от местопроизшествието

МВнР: Българите в Италия да избягват наводнените райони и най-вече Венеция

По-слаб финал на сезона отчетоха хотелите във Варненско

Адвокат на Цветан Василев: Той иска да бъде разпитан по делото „КТБ“

„Цеките“ от Efbet собственици на купища имоти за десетки милиони в България и в чужбина

Жена загина при пожар във Варна

Джакпотите от тотото връщат българите от чужбина

В Бургас купуват 56 електробуса за 82 млн. лева Превозните средства ще бъдат стопанисвани от общинската фирма "Бургасбус" ЕООД

Министърът на околната среда Нено Димов (вдясно), зам.-кметът Йорданка Ананиева и Петко Драгнев – управител на общинската фирма подписана договора. Снимка: Община Бургас

В Бургас купуват 56 електробуса за 82 000 000 лева с ДДС. Те ще бъдат стопанисвани от общинската фирма превозвач „Бургасбус“ ЕООД по проект на Община Бургас.

Общинският съвет с мандат 2015-2019 г. на морския град даде „зелена светлина“ за кандидатстване по проект „Подобряване качеството на атмосферния въздух в Община Бургас чрез модернизация на обществения транспорт“ на сесията в края на юли.

Общината кандидатства за финансиране по Оперативна програма „Околна среда“ и бе одобрена за реализацията на проекта. Договорът по него подписаха министъра на околната среда и водите Нено Димов, зам.-кмета по култура в Община Бургас Йорданка Ананиева и Петко Драгнев – управител на „Бургасбус“ ЕООД.

Проектът е на обща стойност от 82 000 000 лева с ДДС. Подкрепата от страна на Оперативната програма е в размер на 65 000 000 лева без ДДС, от които 55 250 000 лева са средства от Кохезионния фонд и национално съфинансиране – 9 750 000 лева без ДДС. Собственият ресурс възлиза на 3 850 000 лева без ДДС.

Проектът включва доставка и въвеждане в експлоатация на 56 електрически превозни средства за нуждите на обществения масов транспорт в общината. Автобусите ще са – 10 нови 18 метрови съчленени електрически автобуси; 34 нови 12 метрови електрически автобуси; 12 нови 9 метрови електрически автобуси; станции за зареждане и съпътстваща инфраструктура; допълнително оборудване и интеграцията към съществуващи системи за управление на обществения транспорт.

Със закупуването на новите електрически превозни средства ще се гарантира намаляването на замърсяването на атмосферния въздух с ФПЧ10 и NOx, намаляване на шума и вибрациите в околната среда. Един от основните резултати от реализацията на проекта е свързан с повишаване на енергийната ефективност и спестяване на енергия. Новите превозни средства ще допринесат за повишаването качеството на услугите, както и атрактивността на градския транспорт сред жителите и гостите на община Бургас.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.