В Гоце Делчев излязоха на протест заради спирането на телевизията и интернета

Снимка: Goceto.com

Жители на Гоце Делчев излязоха на протест заради спирането на телевизионния и интернет сигнал след акцията на ГДБОП в няколко града в Югозападна България. Липсата на интернет затрудни и работата на общината в Бобов дол и администрацията на училищата в Кюстендил, предаде БНТ.

Спирането на "Кабел САТ-Запад" блокира почти напълно работата на общинската администрация в Бобов дол.

"Обмяната на документооборота става по електронен път, не можем да изпращаме документи, не можем да получаваме имейли, не можем да получаваме кореспонденция", каза Детелина Борисова, зам.-кмет на община Бобов дол.

В Кюстендил освен жителите интернет услугите на кабелния оператор ползват и всички училища.

В Природо -математическата гимназия са притеснени, че без интернет може да възникне проблем, защото в сградата се намира оценителския център за областта за предстоящото национално външно оценяване на седмокласниците.

"Всички изпитни материали пристигат по интернет. Цялата организация е направена така има много стъпки, които ние в училище да направим, спрявяме се със ситуацията, но не е приятно, тъй като има и сериозна кореспонденция между институциите", обясни Елена Стоилова - временен и.д. директор на ПМГ-Кюстендил.

Недоволните от спирането на телевизията и интернет, потребители в Гоце Делчев започнаха подписка с искане за незабавно възстановяване на сигнала. От бизнеса в региона казаха, че спирането на интернета от вчера вече им носи и загуби.

Коментари

Задължително поле