Русенец спечели 4 милиона и половина с фиш за 6.75 лв.

Турция обяви, че няма да позволи “едностранни” проучвания за газ край Кипър

Вилна зона край бивши уранови мини вече ще ползва питейна вода Водните сдружения трябва да имат договори с „В и К”

Вежди посвети на Снежа завръщане в изкуството Изложба скулптура и рисунка в столичната галерия на „Сан Стефано“ 22

Николина Ангелкова се срещна с Андрю Форбс, законодателен директор към Сената на САЩ

Общинската управа на Свищов настоява за бюджетна субсидия на Стопанската академия Общинарите обявиха подкрепата за висшето учебно заведение в декларация

Нов силен трус е усетен в Пловдивско

3 години уседналост за вход в училищата в София Промени при записването е забавачка на децата с хронични заболявания

Пра-правнукът на смелия журналист Макгахан хареса Велико Търново за бъдещ дом

Собственикът на “Енерго про” за продажбата на ЧЕЗ в България: Повече от 20 години съм работил в Източна Европа, никога не съм срещал нещо такова

Хайтови продължават войната за Левски

Заради наводнен манеж отлагат кушиите на Тодоровден във Варна

Честванията по повод 26 години от обявяването на НП „Рила“ за защитена територия продължават

Илияна Йотова: България наложи Западните Балкани в политиката на ЕС

“Инерком груп” купува бизнеса на ЧЕЗ в България за 320 млн. евро

Гърция е готова за евентуален конфликт с Турция и Албания

Гръцкият министър на отбраната Панос Каменос заплаши днес Албания, споменавайки за възможен конфликт между страната си и нея и Турция, предаде албанското електронно издание Albeu, цитирано от “Фокус”.

Изказването на министъра е направено докато той е откривал военен пост на границата с Албания, което според Гърция цели защита и подобряването на сигурността в страната. След като говори за сблъсъци с Турция, Каменос заяви, че гръцките въоръжени сили са готови за всякакви ситуации.

Той добави, че думите на албанския министър-председател Еди Рама относно етническите албанци в Гърция са единствено политически спекулации. „Изказванията на Рама трябва да ни напомнят, че тези етнически албанци са били колаборационисти на Третия райх през Втората световна война. Ние няма да позволим подобни предизвикателства. Тези предизвикателства инфектират историята и международното право“, заяви министърът.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (12)

 1. Ние не сме готови за нищо защото просто нямаме хора, самолети, танкове, кораби и т.н. Дано някой от МО прочете това и разбере нещо…

 2. ПОВЕЧЕТО ОТ МО РАЗБИРАТ ТОВА. НО СИ МЪЛЧАТ ЗА ЕДНА ЗАПЛАТКА. ПРОБЕМА Е С ПОЛИТИЦИТЕ. СМАЖИ КРАТУНАТА НА ПОЛИТИК С ПАВЕ. СПАСИ БЪЛГАРИЯ.

 3. Няма да говоря за Османската Империя, за превземането на Истанбул и съответно 375 годишното османско присъствие. Просто ще изброя , след Първата Световна война колко пъти сме хванали гърците по бели гащи и сме им е*бали майките както си искаме : 1. Битката при река Сакария Август-Септември 1921; 2. Окончателното победеностно настъпление на турската армия при Афион-Карахисар и пълното изгонване на окупационните войски на Гърция от Турция; 3. 20 Юли 1974 сутринта в 04.00 се извършва, редкия сполучлив и успешен десант на остров Кипър, след 1 ден гърците си свалиха гащите; 4. При островите Кардак 1994 година, дори и не усетиха как САТ комондите стъпиха на охраняван от тях остров. Сега разбрахте ли за какво и колко са готови? Готови са да си свалят гащите -ВЕДНАГА..

 4. Гърците май отдавна не са ги чукали, та си вирят задниците на Албания, па току виж, турците са им го нахакали. Пък и за бугарските Левове може да остане нещо за шамаросване.

 5. Гърция са смешни но… и смешно горди. Заради това превъоръжаване затънаха в дългове и си разпродадоха държавата . Немците ги купиха за жълти стотинки. Страхът от империята е огромен , но и безсмислен . Никой няма намерение да ги напада , само турците си искат официално и мирно някои острови назад. Които пък гърците тихомълком си присвояват и то до днешно време. Хитрините им вървят в Германия и ЕС но не и пред Турция.

 6. Ако Ердоган си реши проблема с кюрдите на южната граница той непременно ще се възползва от слабостта на европейските държави, за да си вземе некои територии, които “са били в сърцето му”. В това число той спомена островите Хиос, Родос, а също така Кърджали, Варна, Скопие и т,н. Некой да погледне на картата къде минава линията. В тази връзка Гърция е единствения боеспособен естествен съюзник на България, въпреки предубежденията.

 7. Откога Гърция е естествен съюзник на България ? Забрави ли 300 г гръцко робство ? Чети история а не само газети. Защо Турция да иска да влиза в конфликт с България -какво интересно има тук ? Само беден народ които живее в мизерия и политически интриги. И на какво е богата България на нищо. Ако БГ имаше Петрол или Злато отдавна да е арена на военни интереси и войни(индиректни) между САЩ и Россия .Ако Ердо иска да вземе нещо то това са Керкук и Мосул които и бе затова са турски територии просто присвоени от англичаните и французите и то без договор.Нещо подобно като в Крим.Подаръци.

  1. Уважаеми коментари,най после няма ли да се спрете да пишете коментари защото е смешно да се говори глупости ,какво сте се хванали за Гърция , коя държава е била под турско робство забравихте ли че както България така и Гърция ее бяхме под т.робство . Днешно време има много хора не могат да бъдат променяни само за да се покажат колко са интересни но не са,България не е бедна държава тя има всичко но хората са ненаситни и разномислещи, всеки гледа на богатство но никой не се е по замислил за обединение между народите а не омразата ,защото коментарите чрез обиди те просто нямат цена .Дайте примерно ,да помогнем на онези които са в беда , запишете нещо което да се хареса на читателите това е

 8. Eto do kade ni vodeit buldarskite upravnici s Amerika i NATO i E S naj vernia sauznik na tezi koto vodiat 70 godini ubistveni vojni i sazdadoha islimskata darzava kato iterveniraha v irak Afganista i Lybie podlednet 1000islamist branet Musl s armite na nato 4 god. bombartirovki i vse na satoto misto zato Bulgarie vleze v nato kato Turcja i Garcja ste vodit vojna i nas caka tova da doide Sulta Erdogan i nikoj nemoze da go spre gen R Radev s skupeni migove i nikolko brakuvani tankove nie nimame armia koto da garantira nasata sigornost za sega naj silnata armia e turskata i za 24 casa ste ni pregazi i nato ste gleda kao TELE V ZELEZNICA eto istenata no upravnika ne mysli za naroda a za svoj dzob i da bade vecno upravnik.

 9. Гърците плашат с война. Май не са прегазвани в скоро време от турската бойна мощ. Забравиха w Кипър турците как им наритаха гръцкият задник, че за още се готвят.

Отговорете