В Деня на народните будители кметът на Търново посрещна 75 млади учители

В Деня на народните будители – 1 ноември, кметът на Велико Търново Даниел Панов посрещна 75 млади учители. През тази учебна година педагозите за първи път са прекрачили класните стаи в училищата и детските градини в Старата столица и региона. Тържеството бе инициирано от сдружението на младите педагози, подкрепено от Община Велико Търново и от Регионалното управление по образованието.

Даниел Панов приветства младите хора и ги поздрави, че са избрали учителската професия, към която интересът расте.

„Благодаря както на вас, така и на всички учители, че са поели по този труден път, че образовате децата на Велико Търново, че ги възпитавате в дух на родолюбие, че ги учите да обичат България, да знаят историята, да познават нашата култура, традиции и обичаи, да ги съхраняват и предават. Всеки от нас пази спомените от първия учебен ден и първия учител. Уважаеми педагози, работете така, че вашите ученици да си спомнят с респект за вас, да помнят добрината ви. Бъдете здрави и упорити и се гордейте с постиженията на децата, които са бъдещето на Велико Търново България“, обърна се Даниел Панов към учителите.

Панов увери педагозите, че имат категоричната подкрепа на местната власт както в Старата столица, така и чрез Националното сдружение на общините. „И като кмет, и като председател на сдружението, заедно с колегите от управителния съвет ще продължаваме да се борим за адекватното заплащане на вашия труд. Увеличението на заплатите вече е факт – радвам се, че правителството избра за национален приоритет образованието. Не само заплатите обаче са важни, а също и повишаването на квалификацията“, каза още Даниел Панов.

По случай Деня на народните будители младите учители получиха грамоти, лични послания, както и последната книга на журналиста и писател Светослав Иванов. Приветствия към тях отправиха също областният управител проф. Любомира Попова, както и Розалия Личева – началник на Регионалното управление по образованието във Велико Търново.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България