Съдят ученик за търговия с наркотици Съученик издал деветокласника наркопласьор

Доналд Тръмп предложи учителите да бъдат въоръжавани за да спрат масовите стрелби в училищата

Нинова: Отговорните за кражбите от оградата да бъдат наказани

Софийският градски съд пусна предсрочно от затвора мъжа, който уби с джипа си 6-годишно дете в Панагюрище Решението ще бъде обжалвано

Жена се оплака, че е отвлечена и изнасилена Лекари не откриха следи от насилие

Корея похарчи над 220 000 долара за тридневната визита на сестрата на Ким Чен-ун

Малките старозагорски математици спечелиха 11 медала в Тайланд

ВСС купува два апартамента

Ангела Меркел осъди смъртта на цивилни граждани в Сирия

Закъсал ТИР затвори пътя Варна-Добрич

Учени откриха ген, който предизвиква непоносимост към алкохола

Пловдивското земетресение усетено и в Благоевград

Кандидати без образование напират за приемни родители

Кола удари ученик в Шумен

Уютният огън в камината е вреден за здравето

В детските градини в столицата ще се предлагат почасови занимания

Снимка: Архив

Столичната община ще предлага на 3 и 4 годишните деца възможност за занимания в рамките на три астрономически часа преди обяд. Това се предвижда в Наредбата за прием на деца в общинските детски градини на територията на Столичната община, която Столичният общински съвет /СОС/ прие днес.

Промените ще влязат в сила от тази есен. Тази форма ще се предлага в детските градини, в които има свободни места, съобразно капацитетните възможности на групата. В една група ще могат да се приемат от 2 до 4 деца, а свободните места ще се обявяват в информационната система за детските градини. Начинът за прием ще бъде същият, както и за целодневната организация – по критерии.

Тодор Чобанов, зам.-кмет по култура и образование и вносител на доклада посочи пред журналисти в СОС, че целта е да се даде възможност за постепенно и плавно адаптиране на по-малките деца към условията в детските градини. Според Чобанов има градини със свободни места – най-вече в периферните райони на София като “Кремиковци” например. Зам.-кметът е оптимист, че за новата услуга ще има интерес от страна на родителите.
Кметът на София Йорданка Фандъкова определи като много добра възможността за почасово посещение. Има много майки, които биха искали за няколко часа да оставят децата си в детските градини. За децата, които са гледани вкъщи, е хубаво по няколко часа да бъдат сред свои връстници.

Тази Наредба е разработена с участието на директори на детски градини и е подкрепата от родителски организации – Асоциация “Родители” и сдружение “Настоящи и бъдещи майки”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете