На 19 юни 2019 да почерпят

Шофьор помете полицейски шеф на мотор в София

Западът превръща хората в биороботи с айфони

Емил Радев ще е евродепутат от листата на ГЕРБ

Борис Джонсън печели най-много гласове на второто гласуване на депутатите консерватори

Румънец начело на фракцията на Макрон Дачиан Чолош е компромис между Париж и Хага

Солистите Виктор и Евгения: Нашият хор помага да разберете Русия Започна турнето на Кубанския казашки ансамбъл в България

Газ битката САЩ – Русия сваля цената на горивото у нас В хъб “Балкан” се чака, освен руско и азерско гориво, и американски и египетски втечнен газ

Българите никога няма да надхвърлят 7 млн. души По най-лошия сценарий за 80 г. ще се стопим до 2 млн.

Алесандра Амброзио си почива в съседна Гърция

ЕС отложи до октомври решението за започване на преговори с Албания и Северна Македония

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 19 юни 2019

Купуваме 50% по-малко нови коли от гърците Германците ни изпреварват осем пъти по автомобили

Тръмп: Бих обмислил военно нападение срещу Иран, за да не се сдобие с ядрено оръжие

Образователният министър Красимир Вълчев: Още 113 училища стават иновативни 400 от 2400 школа въвеждат подобрения в преподаването

В Драгоданово настръхнаха срещу скандален интернат

Жителите на сливенското с.Драгоданово събират подписка с искане незабавно да бъде закрит социално-педагогическия интернат в селото – съобщи кметът Станчо Станчев.

В интерната са настанени с решения на съда 30-ина деца, които са в конфликт със закона. Те са от различни краища на страната. „Цялото село реве от този интернат! Хората са направо изплашени! Няма никакъв контрол върху децата. Сградата им – под ключ, а те, вместо да учат, са навън даже и посреднощ. Каква е тази превъзпитателна мярка!? Ходят по къщите, разбиват, рушат, крадат, тормозят самотни възрастни старци, проституират!“ – заяви още кметът Станчев.

Шест са социално-педагогическите интернати в страната. При серия от проверки на националния омбудсман Мая Манолова в тях, най-скандални нарушения бяха установени в интерната в Драгоданово. Бяха констатирани включително случаи на извращения на деца от деца, проституиране за по 5 лева. По данни на полицията, имало е и по 100-ина жалби за кражби и престъпления, извършени само за месец. През миналата есен Мая Манолова заяви, че интернатът трябва да бъде закрит.

„Аз бях против тогава, имаше нов директор, нов екип. Но какво стана? След новия директор дойде втори, после трети…Промяна няма. Затова протестът на жителите на Драгоданово е основателен и аз не просто съм зад тях, а пред тях и ще отстоявам искането им. Интернатът е държавен. И след като съберем подписката за закриването му, ще я внеса до областния управител на Сливен“ – съобщи кметът Станчев.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.