Ротари клуб подари концерт-спектакъл на великотърновци

Волен Сидеров: Оставката на Валери Симеонов не е съгласувана с мен

АПИ: До 20 декември се приемат офертите за ремонта на 47 км от път II-23 Русе – Кубрат

Археолози откриха миниатюрна Теракотена армия

Тереза Мей отхвърли контрапредложенията на своя проект на споразумение за Брекзит

Обвинения за брата и сестрата след убийството във влака край Вакарел

Томислав Дончев: Парламентарна предпоставка за предсрочни избори няма

Весела Лечева, народен представител от „БСП за България“: Тази много закъсняла оставка на Валери Симеонов няма да уталожи напрежението

Млад мъж се обеси пред бащината къща на жена си в Смолян Трупът открили мъже, тръгнали за риба

Окръжният съд в Търново отново гледа дело за укриване на данъци от адвокат и съдебен лекар Първоначално постановената присъда бе отменена от Апелативния съд в старата столица

Валентин Радев: Гражданите не винаги знаят кое е законно и кое не по време на протест, полицията трябва да действа с твърда ръка

Труд Уикенд – един вестник за два дни

Един човек е загинал при протестите във Франция срещу повишаването на цените на горивата

Андреа и Тита първи приятелки Ще има ли дует между двете изпълнителки

Сестрата на Бойко Борисов: Брат ми беше първият човек, на който се обадих, когато се разболях

В Драгоданово настръхнаха срещу скандален интернат

Жителите на сливенското с.Драгоданово събират подписка с искане незабавно да бъде закрит социално-педагогическия интернат в селото – съобщи кметът Станчо Станчев.

В интерната са настанени с решения на съда 30-ина деца, които са в конфликт със закона. Те са от различни краища на страната. „Цялото село реве от този интернат! Хората са направо изплашени! Няма никакъв контрол върху децата. Сградата им – под ключ, а те, вместо да учат, са навън даже и посреднощ. Каква е тази превъзпитателна мярка!? Ходят по къщите, разбиват, рушат, крадат, тормозят самотни възрастни старци, проституират!“ – заяви още кметът Станчев.

Шест са социално-педагогическите интернати в страната. При серия от проверки на националния омбудсман Мая Манолова в тях, най-скандални нарушения бяха установени в интерната в Драгоданово. Бяха констатирани включително случаи на извращения на деца от деца, проституиране за по 5 лева. По данни на полицията, имало е и по 100-ина жалби за кражби и престъпления, извършени само за месец. През миналата есен Мая Манолова заяви, че интернатът трябва да бъде закрит.

„Аз бях против тогава, имаше нов директор, нов екип. Но какво стана? След новия директор дойде втори, после трети…Промяна няма. Затова протестът на жителите на Драгоданово е основателен и аз не просто съм зад тях, а пред тях и ще отстоявам искането им. Интернатът е държавен. И след като съберем подписката за закриването му, ще я внеса до областния управител на Сливен“ – съобщи кметът Станчев.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.