В „Инеос“ са сигурни - Бернал ще е многократен шампион

Еган Бернал ще печели Тур дьо Франс още много пъти, смятат в отбора на „Инеос“. Колумбиецът е четвъртият шампион от най-престижната колоездачна надпревара с екипа на британския тим след Брадли Уигинс, Крис Фрум и Герент Томас, но също и първият чужденец. По всичко изглежда, че резултатът ще доведе до разместване на йерархията в тима, тъй като британските звезди вече са над 30-годишни.

„Благодаря на всички в отбора, че вярваха в мен и най-вече на Герент, че ми даде шанс“, призна Бернал като потвърди информациите, че Томас като лидер на тима му е дал разрешение да атакува в 19-ия етап, когато облече жълтата фланелка.

„Със смесен чувства съм, малко разочарован съм, че не спечелих – отговори бившият шампион. - От друга страна второто място също е постижение, а и бях част от титлата на Еган. Сигурен съм, че ще е първа от много.“

На същото мнение е и още един от колоездачите на „Инеос“ Вут Поелс. „Ще гледаме Бернал така още десет години – смята холандецът. - Невероятно е какво може да прави на 22, но имайте предвид, че той става още по-добър.“

Шефът на тима Дейв Брейлсфорд пък разкри, че възстановяването на Фрум върви по-бързо от очакваното. „Засега върти педали със здравия крак, надявам се да е готов за следващия Тур дьо Франс“, обяви Брейлсфорд.

Коментари

Задължително поле