В Карлово започна първият Национален ученически събор „С Левски в ума и сърцето”

unnamed-4 unnamed-5 unnamed-6В Карлово днес започна първият Национален ученически събор „С Левски в ума и сърцето”, в който участват средни училища, носещи името на Апостола на свободата. . Съборът е посветен на 180-годишнина от рождението на Васил Левски и бе открит в зала „Васил Караиванов” от заместник-кмета на Община Карлово Антон Минев, който пожела на всички участници да поддържат винаги в сърцето си пламъка на Апостола. Ученици от цялата страна представиха с кратки презентации своите училища.

Първи бяха домакините от СУ “Васил Левски” - Карлово, които развълнуваха всички присъстващи в залата със своята презентация. Те бяха поканили и двама от най-малките родствениците на Васил Левски. Националният събор ще продължи с шествие със знамето на всяко училище, което ще премине през площад “20-ти юли”, ул. “Гурко”, ул. “Александър Стамболийски” и ще стигне до паметник “Васил Левски”. Там всички участници в събора ще отдадат своята почит към Апостола.

В ученическия събор участват 20 български училища, носещи името на националния ни герой. Всяко училище отправя послание, а всички послания от учениците ще бъдат обединени в общо, което ще се прочете пред паметника на Васил Левски. Това участниците ще завещаят за идните поколения. Националният ученически събор е организиран от община Карлово и Министерството на образованието и науката.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България