В Карлово се проведе заседание на Управителния съвет на Националното сдружение на общините

В Карлово се проведе заседание на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), което се състоя в зала „Васил Караиванов“. В него взеха участие кметове на общините Карлово, Велико Търново, Троян, Кърджали, Благоевград, Самоков и др., а гост на заседанието бе заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова, която проведе дискусия относно предстоящите промени в процедурите по Приоритетна ос 1 на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г.

pld3

Силвия Георгиева, досегашен управител на фирмата НСОРБ Актив ЕООД, която е собственост на НСОРБ, бе избрана единодушно за нов изпълнителен директор на сдружението. Тя ще заеме своя пост на 1 януари 2018 г. По-важните точки от дневния ред на заседанието, които Управителният съвет на сдружението разгледа, бяха: Дейности по подобряване на финансовото състояние на общините, Становища на проекти по нормативни актове, Резултати от проведени Комитети по наблюдение на ОП и ПРСР, Оценка на подготовката и провеждането на национални форуми и Актуални проблеми на общините.

Председателят на УС на НСОРБ и кмет на община Велико Търново Даниел Панов благодари на кмета на Карлово д-р Емил Кабаиванов за гостоприемството и добрата организация на провелото се заседание. Даниел Панов написа и личен поздрав към него в паметната книга на Община Карлово, който гласи: „С пожелания за много успехи! Продължавай да надграждаш и да превръщаш град Карлово в най-доброто място за своите съграждани и за по-добро място за развитие на децата на България! Весели и щастливи празници!”

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони