В Кипър създадоха партия на животните

Докато повечето партии в Кипър са ангажирани предимно с разрешаването на проблема с етнически разделения остров и икономиката, една различна от тривиалната политическа схема формация претендира за влизане в парламента.

Това е партията за животните, която в последно време привлича все повече вниманието на кипърските гласоподаватели, определящи старите политически партии като вече остарели, информира БНТ позовавайки се на изданието Нюз.ин.

Създадената партия за животните се надява на силно присъствие и на изборите за европейски парламент. Тя има кандидати във всички градове на острова, a останалите партии /вперили поглед в предстоящите президентски избори в началото на следващата година/ възприемат сериозно новата формация.

Това личи и от реакцията на държавния глава Никос Анастасисадис, назначил наскоро лидера на собствената си партия за съветник в президентството по правата на животните.

Новата партия за животните си е поставила за цел да преразгледа всички закони за четириногите и да се заеме с решаването на сериозния проблем с бездомните кучета, тъй като се предполага, че в момента в Кипър броят им надхвърля 200 хиляди.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа