В кметства и частни домове приютиха заседнали в Търговищко

 

Десетки заседнаха в преспите в Търговищко в четвъртък вечерта, когато се изви отново виелица и пътищата бяха блокирани. Пътуващи към Разград и Исперих са приютени в дома на кмета на търговищкото село Давидово Сергей Петров, в кметството и магазин. Там са изкарали нощта и жители на съседни села, хванати в снежния капан.

В кметството в село Вардун пък са настанени други 7 човека, заседнали в навявания вечерта.

Служители на пожарната са евакуирали пътниците от работнически автобус, блокиран край Вардун. Те са транспорт до село Пролаз и Долно Новково.

зима, сняг

Застигнатите от виелицата все още в селата в очакване на отварянето на пътищата. Този към Вардун е от републиканската мрежа, но техниката която го поддържа е съсредоточена по главните пътища. Към Давидово пък се изпраща допълнителна техника от Общината, тъй като машината там се е повредила и има нужда от изгребване на преспите.

Към 9 часа в петък вече бяха отворени четвъртокласните пътища в община Търговище, но при тежки зимни условия. През нощта те са почистени и се разширяват. На места за близо 2 часа отново са били натрупани преспи от над 1,5 метра. Има затворени републикански пътища, които се разчистват и обработват. Сред тях е и Търговище-Разград.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България