В Крислово ще се спасяват от кражби по домовете с видеонаблюдение

Камери ще бъдат монтирани на възлови места в пловдивското село Крислово (Община Марица). Това решиха жителите му на общоселско събрание, на което присъстваха и служители на Охранителна полиция при РУ на МВР-Труд.

На първо време ще бъдат монтирани 5 камери, като по една ще бъде поставена в центъра, до църквата и на изходите на селото. Наблюдението ще се осъществява в кметството, като ще се ползва съществуващата кабелна мрежа. Идеята е на кмета Димитър Андреев и според него трябва да бъде реализирана веднага, защото през зимните месеци кражбите по домовете рязко нарастват. Най-застрашени са възрастните и самотно живеещите, които не само губят имущество, но често са бити и осакатявани. "Слава богу, че при нас поне смъртни случаи няма", коментира кметът Димитър Андреев.

По негови изчисления инвестицията във видеонаблюдение ще струва 1100 лв. Всички присъстващи на събранието единодушно подкрепиха предложението всеки, който има възможност, да задели минимум по 30 лв. за камерите. Догодина видеонаблюдението ще се разшири с още 5-6 камери, като тенденцията е броят им да се увеличава с годините и постепенно цялата територия на село Крислово да бъде обхваната. Представителите на полицията подчертаха, че това е най-правилното решение за жителите, то ще помогне и на тях при разкриване на битовите престъпления.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони