Силно земетресение е усетено край остров Крит

Шофьорка отнесе пешеходец на улица в Лом

Мегз: Майка ми ме научи да готвя едва на 28

Министър-председателят се срещна с Йенс Столтенберг (ВИДЕО)

Заловиха крадец, атакувал офиси на Летище Бургас

Горя изоставена къща в центъра на Бургас

Премиерът Борисов пристигна в Брюксел

Русия експулсира двама германски дипломати

Крис Дженър ще подари ботокс на дъщерите си за Коледа

Директорката на яслата, разследвана за насилие над дете: Тези кръвонасядания може да са получени навсякъде По думите на майката момиченцето станало асоциално, плашело се от всички и плачело

УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна въведе иновативно лечение за пациенти с напреднала болест на Паркинсон

Сгодена ли е Глория? (СНИМКА) Феновете й са убедени, че предстои сватбагло

В Поморие излязоха попчетата

Омбудсманът Диана Ковачева: Липсва пропорционалност между санкционирането и поощрението на шофьорите

Общинската избирателна комисия решава до седмица дали ще остане на поста си кметът на Благоевград

В Крислово ще се спасяват от кражби по домовете с видеонаблюдение

Камери ще бъдат монтирани на възлови места в пловдивското село Крислово (Община Марица). Това решиха жителите му на общоселско събрание, на което присъстваха и служители на Охранителна полиция при РУ на МВР-Труд.

Димитър Андрев, кмет Крислово
Димитър Андреев

На първо време ще бъдат монтирани 5 камери, като по една ще бъде поставена в центъра, до църквата и на изходите на селото. Наблюдението ще се осъществява в кметството, като ще се ползва съществуващата кабелна мрежа. Идеята е на кмета Димитър Андреев и според него трябва да бъде реализирана веднага, защото през зимните месеци кражбите по домовете рязко нарастват. Най-застрашени са възрастните и самотно живеещите, които не само губят имущество, но често са бити и осакатявани. „Слава богу, че при нас поне смъртни случаи няма“, коментира кметът Димитър Андреев.

По негови изчисления инвестицията във видеонаблюдение ще струва 1100 лв. Всички присъстващи на събранието единодушно подкрепиха предложението всеки, който има възможност, да задели минимум по 30 лв. за камерите. Догодина видеонаблюдението ще се разшири с още 5-6 камери, като тенденцията е броят им да се увеличава с годините и постепенно цялата територия на село Крислово да бъде обхваната. Представителите на полицията подчертаха, че това е най-правилното решение за жителите, то ще помогне и на тях при разкриване на битовите престъпления.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.