Самоуби се фараонът на “Дупнишка популярна каса” (обзор) Георги Близнаков станал лихвар след фалита

ООН търси нов план за климата

Жилищата в Пловдив поскъпнаха с 8 на сто Апартаментите с две спални станаха хит

Тръмп се появи изненадващо на световната среща на ООН за климата

Хотели са ужилени от фалита на Томас Кук Зимните курорти имат време да продадат стаите си

Борисов: България разполага с блестящи лекари и медицински специалисти, чиито опит и експертиза са известни в цял свят Работим за достъп до най-модерните методи за лечение, заяви премиерът

Застраховат армията за 192 000 лева

Стотици хиляди бедстват заради фалита на „Томас Кук” (обзор)

Почина проф. Никола Георгиев

Министър Ангелкова за фалита на туроператора „Томас Кук“: В непрекъснат контакт сме с британското посолство

Премиерът Борисов: Членството на страната ни в НАТО и ЕС е основа на отбранителната политика на България

Взрив в супермаркет в Австрия рани 9 души

АТАКА иска да се забрани продажбата на държавни имоти

Исус „умря“ на ринга, възкръсна във фейсбук (обзор)

БСП регистрира кандидатите за районни кметове, кметове на кметства и листата за общински съветници в София

В Куклен заработи първата млечна кухня след 10-годишно чакане

След повече от 10 години чакане жителите на град Куклен имат вече първата си млечна кухня. В нея ще се предлагат три хранения – супа, основно и десерт за деца до 3-годишна възраст. „Таксата, която ще заплащат родителите, е в размер на 1,20 лв. Остатъкът ще бъде доплащан от общинския бюджет, защото това е социална услуга. Млечната кухня предлага разнообразна храна, графиците и менютата, които се изготвят, са съобразени със стандартите“, заяви кметицата Мария Белчева.

mlechna-kuhnq_gotvachОборудването за кухнята и материалите, с които се извършва ремонтът на помещението, са осигурени от КЦМ АД, а дарената сума е в размер на 9000 лева. „Девета година работим с Община Куклен по партньорска програма. Тази млечна кухня е наша стара мечта и аз съм безкрайно щастлива, че тя вече работи и дългоочакваната социална услуга е вече достъпна за младите родители“, заяви Мара Русинова, пиар на КЦМ АД.

Млечната кухня се помещава в сградата на детските ясли, където родителите вече получават храната след предварително направени заявки. „Трябваше да се направи тази млечна кухня, защото в момента са много децата, родени през 2015 г. и има нужда. Това е облекчение, особено за майките, които са с повече от едно дете и няма как да смогват да сготвят разнообразна храна“, коментира Живена Сбиркова.

Седмица след началото на работа на млечната кухня от нея храна получават 18 деца. „Майките са много доволни, увеличават се всеки ден, бебета си изяждат храната. Условията са страхотни“, твърди готвачката Мая Панайотова. Менюто за четвъртък беше зеленчукова супа, картофи със заешко и овесени ядки със сирене и мляко.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.