В "Левски" въпросът не е дали, а кога

"Левски" има нужда от спешна треньорска рокада. На "Герена" вече осъзнават този факт и е въпрос на време това да се случи. Настоящият наставник Николай Митов така и не успя да промени нещо съществено в клуба за близо 5-те месеца начело на отбора.

След равенството 0:0 на "Лаута" с "Локомотив" (Пловдив) треньорът сам призна, че от неговите шефове зависи дали ще получи достатъчно време, за да реализира целите си. Но на "Герена" времето винаги притиска, а Митов е може би най-облагодетелстваният наставник на "сините" през годините по този показател. При първия си престой начело на тима той оцеля след загубен финал за купата на България от "Берое", безумно изпусната титла след 1:1 със "Славия" и чак след отпадането от "Иртиш" падна главата му.

При втория си престой в клуба ексцентричният специалист записа едва 5 победи в 16 двубоя за Първа професионална лига като в това число влиза и баражът с "Верея" (1:1) за Лига Европа. Погледнато чисто статистически това прави по-малко от 33% успеваемост. За отбор като "Левски" това е твърде недостатъчно без значение какви са причините.

Ако към въпросните срещи прибавим и тези от Лига Европа то положението става още по-стряскащо - 1 успех от 4 мача (25% успеваемост).

Като към всички тези числа се прибави и мнението на феновете, което е единодушно - освобождаване на Митов, и липсата на стил и идея в играта на "сините", то треньорската рокада е въпрос на време.

Най-големият проблем е кой да застане начело на тима, защото с подобна гръмка селекция, е ясно, че целите този сезон ще бъдат най-високи. Иначе много пари ще отидат на вятъра. Именно това е и основната причина ръководството на "Левски" да изчаква с по-крайни действия. Защото този път нямат право на грешка. Нулевите години станаха твърде много...

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ