В „Левски“ на нокти заради рефер

Седмица продължават репликите от „Герена“ в посока БФС и обратно. По всичко личи, че скоро няма да спрат. Нарядът за предстоящия сблъсък между „Левски“ и „Лудогорец“ изправи "синия" лагер на нокти. Съдийската комисия, на която от „Герена“ поискаха оставката, назначи за рефер Ивайло Стоянов. Съдията от Петрич е недолюбван в „Левски“ заради предишните срещи с „Лудогорец“, които ръководи.

В кариерата си Стоянов е свирил три пъти този мач, като статистиката е в полза на тима от Разград - две победи и едно реми. През миналата година арбитърът, известен с прякора Сватбата, ръководи две дербита между „Левски“ и „Лудогорец“, и то в рамките на 2 месеца.

През август „сините“ паднаха в Разград с 0:2, а след мача Стоянов бе в устата на шефовете от столицата. Претенциите на тима от „Герена“ бяха за отменен гол на Денис Махмудов при 0:0, а преди това Козмин Моци удари без топка Борислав Цонев и получи само смъмряне от Стоянов.

Така ли ще стимулирате развитието на младите футболисти и как ще се развива българският футбол в атмосферата на явна тенденциозност?“, попитаха от „Герена“ в декларация след мача, който „Лудогорец“ спечели.

„Сините“ шефове внесоха жалба в БФС, но реферът не бе наказан.

Два месеца по-късно „Левски“ и „Лудогорец“ (1:1) се срещнаха в мач на „Георги Аспарухов“. Двубоят отново бе поверен на Ивайло Стоянов. 24 часа преди мача феновете на „сините“ пуснаха декларация със „съвети“ към рефера от Петрич.

Съветваме Сватбата и неговите асистенти да свирят справедливо и по правилата на стадион „Георги Аспарухов“ - написаха привържениците на „Левски“. - Нека не е като предния път, защото е възможно отново да му приседне вечерята.“

В същото време продължават проблемите за Люпко Петрович. Треньорът на „сините“ загуби Мики Орачев, а до последно участието на Джереми де Ноойер няма да е сигурно. Заради постоянните проблеми в първите два кръга „Левски“ не успя да събере група от 18 души за своите мачове. Срещу „Монтана“ Петрович разчиташе на 16 играчи, а срещу „Локомотив“ - на 17.

Коментари

Задължително поле