В Ловешко разкриват допълнителни легла за пациенти с COVID-19

В шест болници в област Ловеч до края на седмицата се разкриват 106 допълнителни легла за лечение на пациенти с коронавирус, след като капацитета на двете лечебни заведения - Многопрофилната болница в Ловеч и Белодробната в Троян - които в момента приемат заразени, вече е почти запълнен.

В Белодробната болница в Троян се обособяват 39 допълнителни легла  за лечение на пациенти с коронавирус, а в Ловешката многопрофилна болница - 27.

В общинските болници в Луковит, Тетевен и Троян и частната „Кардиолайф“ в Ловеч също ще се приемат заболели с коронавирус.

В тях са определени по 10 легла за такива пациенти, съобщи директорът на РЗИ – Ловеч д-р Анета Винева.

Тя поясни, че леглата за лечение на Covid са осигурени, но трябва да бъде решен проблема с осигуряване на лекари и персонал, които да лекуват и обслужват пациентите.

„Лекарите,  които лекуват в двете болници, вече са изключително натоварени и преуморени. Другите трябва да влязат в работата с такива пациенти. Сестрите са недостатъчно. Много е труден въпросът“.

За последното денонощие в област Ловеч са регистрирани рекордните от началото на пандемията 33 нови случая на заразени с коронавирус. Най-много са те в община Троян – 20. В болници са настанени 43 заболели.

 

Коментари

Задължително поле