В ложата на Лорда: Времето е в нас, а ние къде сме?

Реципрочни молитвоугощения ни засищат духовно...

Препирните напрягат, полезните моменти зареждат

Голямата новина, която искам да ви съобщя днес е, че си губите времето. По онзи начин, по който то ни е предоставено, такава констатация не е фриволна и не търси взривоопасна сензация. Времето ни е дадено, за да се развиваме, подобрим и да благодарим. Ако се изисква от етиката, на първо време трябва да благодарим, и то по самосебе си ще предизвика и другите неща.

Но ние предпочитаме да губим от същото това време в състезание кой най-много глупости ще изговори по телефона или на работното си място. Прахосваме тази даденост за кавги в градския транспорт и на опашката в супера. Караме се с комшиите, мълчим пред децата си. Това е също ощетяване на времето, което ни е дадено. В някакъв смисъл сме обратни на праволинейната функция на времето. Когато узрях за някои неща, не спрях да губя от времето си, но в началото осмислях тази загуба, изпитвах вина и постепенно започнах да обръщам процеса.

Когато веднъж се замислиш, ти съдейства и Вселената. Тя се свива и разпуска с твоите вибрации или да бъдем по-точни, ние се наместваме към нейните. Но това е интересен процес, за който не стига една статия. Когато се замислите за времето, се задейства механизъм, също така необясним, освен ако не си Ошо или Дийпак Чопра. Или Дънов. Важното е на земно, житейско ниво да започнем да обръщаме внимание на времето, докато то не започне да ни обръща. Да го кажем така. Ако се уморявате и ви боли главата след всеки дълъг и ненужен разговор, то вие не сте спечелили нищо в тази загуба на часове. Препирните напрягат, полезните моменти зареждат.

Полезен момент е да оставите телефона и да се завърнете в себе си. Това завръщане е очаквано от вашите клетки, информира ги че все още сте тук, онова тук, което сте похарчили в безсмислени разговори и движения. Поседнете и проведете онзи разговор с Бог, който е настанен във всяка клетка на тялото ви и ума ви. Той е там за да ви изслуша и ако му говорите, отговори ще дойдат, макар и не по очакваните начини. Защото, неведоми са пътищата Господни...

Това дори не е религия, а наука. Чиста квантова физика, с която се обясняват много житейски явления. Но разбирането за това ще се появи с последващите разговори със себе си. И с Вселената, която също се таи навсякъде във вас. Ще го кажа така - вселил се е Бог. Единение на Вселената и Бога, което мисля, е едно и също нещо. Практическите резултати от това боравене с времето, ще ви изненадат наистина. Само обърнете глава от едното състояние на времегубене към това на времепечелене. За себе си. Защото това са личните ви молитвоугощения, с които да заситите липсите си.

Fashion idol

Лили Иванова

Магнетична и бляскава, Лили Иванова облича славата си в последните тенденции на модата. Тя се явява жрица на естетиката, доставяйки на почитателите си елегантността, която те или не могат все още да си позволят или да оценят. В този смисъл звездата изпреварва времето, предвестник е на новото и стилното, прекроявайки по своему тази градация. В този кадър Лили представя едно естетическо надграждане, без да избива темелите на постигнатото до този момент. Богатата гарнитура по раменете е удачен маниер за постигане на много с малко.

На рождения си ден

Асдис Ран показа ново гадже

Навръх 45-я си рожден ден, доскорошната моделката и футболна съпруга Асдис Ран показа новият си приятел. В романтична обстановка на стар столичен ресторант, тя покани точно 12 души, един от които настанен точно до нея. Новата тръпка в живота ѝ се казва Даниел и също е от Исландия, както рожденичката. Двамата се запознават в Пловдив, където младежът има собствен бизнес. Разпределят времето си между Пловдив и София, въпреки Асдис да твърди, че градът на тепетата не я привлича особено. Сред гостите бе дъщерята на актрисата Искра Радева - Елена, заедно със съпруга си Любо. Ран получи най-разнообразни подаръци, а празничната вечеря приключи с двуетажна торта, изпратена от приятел.

Среща край морето

Йончева отказа сладолед на Априлов

Ники Априлов и Соня Йончева прекараха ценно време  в летния театър във Варна. Двамата се познават още от 1995 година, когато братът на оперната прима участва в „Като лъвовете“. Тогава се заформя прекрасно приятелство, в което участие взема и майката на двамата таланти - Теменужка Йончева, която Априлов нарича майка-героиня. Той е възхитен от грижата за двете й деца, които ни прославят по световните сцени, а днес отглежда двете си внучета от Соня. Триото се разходи по варненските улици, а когато хората разпознаваха Йончева, това предизвикваше малки оазиси на възхищението. Ники покани всички на сладолед, но Соня учтиво отклони жеста заради гласа си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл