В ложата на Лорда: Как смогват Ванга и Ескобар от отвъдното

Заливат интернет с нови и нови цитати на отдавна починали хора

Няма да ме изненада ако скоро припишат „Аз съм българче“ на Шарл Азнавур

Животът ни се е превърнал в преследване на мижитурски онлайн мнения, омразни слова и пак цитати... Чудя се, как, починали преди актуалността на много от приписваните им цитати, личности като баба Ванга и Пабло Ескобар сколасват да „говорят“ от отвъдното, че и да бъдат надлежно цитирани. Каква е тази банка от познания, от небесни хвърчила и заупокойна речовитост, че тези хора продължават да ни дуднат от небесата.

Естествено, зевзеците до такава степен са се изпедепцали, че каквото и да уловят в интернет, друго си е да е казано от баба Ванга. Особено неща за ковид или Брекзит, които едва ли вълнуват покоя ѝ горе.

Приписват се на Ескобар мисли, умотворения и изказвания, толкова далече от житейските му дадености, че чак се чудиш как не е рекламирал на живо концерта на Ед Шийрън или да се е изказал за влизането ни в еврозоната. Притеснен съм, че няма „изказвания“ от покойният Кенеди или, хайде, най-малкото от съпругата му. Защо нямаме „съобщение“ от Мария Калас за концерта на Бочели, ами само Явор Дачков ще ми се изказва...

Хич няма да ме изненада ако скоро припишат „Аз съм българче“ на Шарл Азнавур, дори може да се свърже с някаква стара история по посещението му в България. Така де, нали беше гост във вилата на Емил Димитров. Пропущаш век-два и ето ти го в почтено авторство на това произведение.

Ама, стойте, моля... къде сте тръгнали. Защо кралица Елизабет Втора не се изказва за роднинската криза при Хари и Меган. Не може бабет да не пусне едно облачно цитатче отгоре и да разбуни духовете, комай нашенските. Покойната кралица, казват, днес пусна кюмюнике, подписано със златно кръстче, в което същата... така и така, така и така.

Оставете баба Ванга малко намира, нека увеличим именика от цитатници на световно ниво. Иначе подобни алабализми подобряват скучната житейска среда на повечето, но не се ли размива така автентичността, не се ли губи смисълът от цялата креативност на живота и подменянето му с откровени глупости.

Fashion idol

Мария Илиева

С радост добавям Мария Илиева в алеята на модната слава. Тя често отсъства от нея и краси паралелните алеи, където естетическият троскот е доста висок. Днес певицата блести в оригинална дреха, която намирам достатъчно добра, за да краси всяка сцена. Облеченото се лее по Илиева, изпраща ласкави послания към публиката, може да бъде приложено от всяка нейна почитателка. Разгледан така, този моден случай може да продължи да радва аудиторията й, но може и да бъде внимателно развит занапред.

Модно събитие

Бонева и Кристиано блестят по италиански

Елена Кристиано беше звездата на модно събитие за отпразнуване излизането на новия брой на списание Code life. Бизнесдамата украси корицата на печатното издание, а за да получат новия брой, на мястото на събитието се стекоха повече от 175 души. Дрескодът на събитието погали тънката италианска душа на Кристиано, наследена от италианския й съпруг и преминала през всичко италианско, с което борави. Мария Бонева се справи чудесно като домакин и блясъкът й отекваше в различните краища на стилният обект.

Необичайна сбирка

Максим Бехар посети... Бехар

Неотдавна Максим Бехар посети град ... Бехар, близо до Саламанка, Испания. От там със сигурност са се преселили неговите прародители през 1492 година, когато испанският крал Фердинанд Арагонски и съпругата му Изабела Кастилска издават декрет, с който заповядват на всички свои поданици с еврейски произход да се покръстят или да напуснат страната. Целта на посещението на Бехар бе да реализира отдавнашната си идея - организацията на Световна среща на всички, които носят фамилни имена Бехар, Бежар, Биджерано. Тя ще се състои на 8 и 9 май 2025 година и кметът на град Бехар г-н Луис Франсиско Мартин Ернандез ще бъде официален съорганизатор на срещата. Максим създаде специален сайт за срещата и вече хора от цял свят са заявили участие.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл