Плоскост от новострояща се сграда падна и удари човек в столицата

Брекзит без сделка е все по-вероятен Меркел против преразглеждане на споразумението

Повдигнаха обвинения на мъжа, който откърти ограничителите по ул. „Граф Игнатиев“

Адските жеги ни връхлитат по-често Данните на програмата на ЕС “Коперник” показват трайно затопляне

Путин: Русия ще разработва ракети със среден и малък обсег

Левицата в Италия иска да прави правителство Президентът започна консултации след оставката на премиера

Огън по глиганите изкомандва министър Танева Ще има норма за отстрел, миграцията пречи на преброяването

Борис Джонсън и Ангела Меркел обсъждат сделката за Брекзит

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 22 август 2019

Електронен отчет на ваксините поискаха лекари Джипитата не са съгласни с предложението да отпаднат някои приеми

НАП сами не си защитили данните от хакери

Владимир Путин: Русия иска да възстанови отношенията си с ЕС

65% от хората у нас резервират онлайн ваканцията си Последни сме по показателя в ЕС

Фабрини моли ЦСКА да го пусне

Проверяват за боклуци сградите под мостове и виадукти

В Лясковец финансират пет проекта от Фонда за подкрепа на местни инициативи Одобрените проектни предложения са на обща стойност 12 000 лева

Кметът на община Лясковец д-р Ивелина Гецова връчи договори за финансиране от създадения в община Лясковец Фонд за подкрепа на местни инициативи, съвместно с Платформа „Агора”. Основната цел на финансовата подкрепа от Фонда е решаването на местни проблеми, подобряване на средата и качеството на живот на общността, както и мобилизиране на гражданска активност и местни ресурси.

Одобрените проектни предложения са пет на обща стойност 12 000 лева, а срокът за реализация на инициативите е с продължителност 3 месеца.

Одобрените за финансиране проекти предложения са насочени към стимулиране на местното население в община Лясковец, да участва активно в разрешаването на значими за общността проблеми.

Целта на първия проект е осигуряване на оборудване за кабинет по готварство в СУ „Максим Райкович”. Така екипът и учениците ще придобият опит в сферата на културата, образованието и кулинарията.

Вторият проект е свързан с оформяне и поставяне на монумент на пространство, където ще могат всички жители и гости на община Лясковец да се запознаят с исторически факти за освободителната война и приноса на лясковчани за възстановяването на българската държава.

Третият проект касае подобряване на материално – техническата база на НЧ „Напредък – 1870” , създаване на по – добри условия за интелектуално, артистично и личностно развитие на над 150 участници в музикалните и танцовите школи, самодейците в певческите състави и театъра. Ще се създадат по – добри условия за опазване и съхранение на реквизита на съставите.

Четвъртото намерение е за озеленяване и благоустрояване на междублоково пространство в гр. Лясковец на ул. „Въстаническа” № 1.

С петия проект ще се закупи оборудване, с помощта на което децата от ДГ „Радост” в гр. Лясковец ще получат качествена подготовка и знания за безопасността на движението по пътищата.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.