Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

В НАП-Пловдив се увеличават подадените данъчни декларации по електронен път

В Териториалната дирекция на НАП Пловдив се увеличава броят на подадените по електронен път годишни данъчни декларации (ГДД). Само до 11 януари 2017 г. са подадени 78 броя ГДД (годишни данъчни декларации) от физически лица, като за същия период от време на гише са подадени 65 броя, съобщиха от пловдивската централа на НАП на бул. “Скопие” в града под тепетата.

Подаването на годишна данъчна декларация по електронен път може да стане чрез ползване на електронен подпис или персонален идентификационен код (ПИК), който се издава издаден безплатно в предпочитан офис на приходната агенция. За 2016 г. година в ТД на НАП Пловдив са издадени над 15 000 ПИК-а на физически лица. НАП е единствената държавна администрация, която предоставя възможност за достъп до 83% от услугите си по електронен път.

Физическите лица, които подадат декларациите си по електронен път до 31 март 2017 г., могат да ползват 5% отстъпка върху данъка за довнасяне, но не повече от 1000 лв. Допълнително условие е към момента на подаване на декларацията и да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения, както и да внесат целия размер на данъка за довнасяне в срок до 2 май 2017 г.

Новост в данъчната кампания тази година е възможността за подаване еднократно на коригираща данъчна декларация след изтичане на крайния срок – 2 май, но не по-късно от 30 септември. НАП напомня на земеделските производители, на които изтича петгодишният срок от правото на избор на начина на годишно данъчно облагане, за възможност да бъде сменен. За целта трябва да подадат декларация по чл. 29а, ал. 4 от ЗДДФЛ до 31 януари 2017 г. или автоматично ще продължат да се облагат по избрания досега ред за срок не по-кратък от 5 последователни данъчни години.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете