Пловдивският университет домакин на кръгла маса „Младите хора в Нова Европа“

Удължават мандата на Йенс Столтенберг до 2020 година

На финала на Годината на Апостола Показват дяконския орар на Левски

ЕС смята да удължи санкциите срещу Русия

Десислава Атанасова от ГЕРБ: Нинова ще обогати правната теория, като съди цяла партия

Вицепремиерът Симеонов ще открие новата приемна на МВР в Шекер махала

Русия затваря посолството си в Йемен

Марс също е в полезрението на президента Доналд Тръмп обещава пак да изпрати астронавти на Луната

Румен Радев участва в световната среща по въпросите на климата в Париж

Вижте какво ще решава Министерският съвет на 13 декември 2017 г.

Под натиска на крайнодесните Австрия смекчава забрана за пушене

Извънредно положение при газовите доставки в Италия заради взрива в газовия хъб в Австрия

МВР издирва един от извършителите на грабежа в „Люлин“

До гробището в ямболско село 18-годишен шампион по бокс и непълнолетен стреляха по таксиджия Шофьорът ранен, със сетни сили се обадил в полицията

“Шокиращите” предсказания на датската “Саксо банк” за 2018 г. Виена и Вишеград поемат инициативата в ЕС Срив по борси, както и на биткойна след скока му до $60 000

В НАП-Пловдив се увеличават подадените данъчни декларации по електронен път

В Териториалната дирекция на НАП Пловдив се увеличава броят на подадените по електронен път годишни данъчни декларации (ГДД). Само до 11 януари 2017 г. са подадени 78 броя ГДД (годишни данъчни декларации) от физически лица, като за същия период от време на гише са подадени 65 броя, съобщиха от пловдивската централа на НАП на бул. „Скопие“ в града под тепетата.

Подаването на годишна данъчна декларация по електронен път може да стане чрез ползване на електронен подпис или персонален идентификационен код (ПИК), който се издава издаден безплатно в предпочитан офис на приходната агенция. За 2016 г. година в ТД на НАП Пловдив са издадени над 15 000 ПИК-а на физически лица. НАП е единствената държавна администрация, която предоставя възможност за достъп до 83% от услугите си по електронен път.

Физическите лица, които подадат декларациите си по електронен път до 31 март 2017 г., могат да ползват 5% отстъпка върху данъка за довнасяне, но не повече от 1000 лв. Допълнително условие е към момента на подаване на декларацията и да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения, както и да внесат целия размер на данъка за довнасяне в срок до 2 май 2017 г.

Новост в данъчната кампания тази година е възможността за подаване еднократно на коригираща данъчна декларация след изтичане на крайния срок – 2 май, но не по-късно от 30 септември. НАП напомня на земеделските производители, на които изтича петгодишният срок от правото на избор на начина на годишно данъчно облагане, за възможност да бъде сменен. За целта трябва да подадат декларация по чл. 29а, ал. 4 от ЗДДФЛ до 31 януари 2017 г. или автоматично ще продължат да се облагат по избрания досега ред за срок не по-кратък от 5 последователни данъчни години.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.