28-годишна жена скочи от 6-ия етаж в Шумен

Фотоконкурс „Празникът на Самоводската чаршия” обяви Общинската туристическа агенция Снимките трябва да са от Нощта на Самовоската чаршия и Фестивала на занаятите

Климатологът Георги Рачев: След неделя ни очаква ново затопляне

Издирват бракониери, убили благороден елен в Севлиевско Трупът на животното е открит вчера от горски

АПИ: Системата за продажба на е-винетки работи нормално

Желяз Андреев: Вече съм свободен човек, Интерпол свали червената бюлетина

Изтребители на НАТО прихванаха руски военни самолети над Балтийско море (СНИМКИ и ВИДЕО)

Попфолк певицата Джулия се омъжи тайно (СНИМКА)

Карлос Контрера: Турция краде 15 000 работни места и милиарди евро от София

Маскирани нахлуха в детска градина, ограбиха готвачката

„Pussycat Dolls“ се събраха отново

Заловиха 40-годишен, извършил телефонни измами за близо 13 000 лв. Мошеникът е в ареста за 24 часа

Празникът на еленския бут ще бъде през ноември Еленчани канят гости отблизо и далеч да се докоснат до традициите на балканджиите

Кола блъсна моторист пред Югозападния университет в Благоевград

В НАП-Пловдив се увеличават подадените данъчни декларации по електронен път

НАП-Пловдив

В Териториалната дирекция на НАП Пловдив се увеличава броят на подадените по електронен път годишни данъчни декларации (ГДД). Само до 11 януари 2017 г. са подадени 78 броя ГДД (годишни данъчни декларации) от физически лица, като за същия период от време на гише са подадени 65 броя, съобщиха от пловдивската централа на НАП на бул. „Скопие“ в града под тепетата.

Подаването на годишна данъчна декларация по електронен път може да стане чрез ползване на електронен подпис или персонален идентификационен код (ПИК), който се издава издаден безплатно в предпочитан офис на приходната агенция. За 2016 г. година в ТД на НАП Пловдив са издадени над 15 000 ПИК-а на физически лица. НАП е единствената държавна администрация, която предоставя възможност за достъп до 83% от услугите си по електронен път.

Физическите лица, които подадат декларациите си по електронен път до 31 март 2017 г., могат да ползват 5% отстъпка върху данъка за довнасяне, но не повече от 1000 лв. Допълнително условие е към момента на подаване на декларацията и да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения, както и да внесат целия размер на данъка за довнасяне в срок до 2 май 2017 г.

Новост в данъчната кампания тази година е възможността за подаване еднократно на коригираща данъчна декларация след изтичане на крайния срок – 2 май, но не по-късно от 30 септември. НАП напомня на земеделските производители, на които изтича петгодишният срок от правото на избор на начина на годишно данъчно облагане, за възможност да бъде сменен. За целта трябва да подадат декларация по чл. 29а, ал. 4 от ЗДДФЛ до 31 януари 2017 г. или автоматично ще продължат да се облагат по избрания досега ред за срок не по-кратък от 5 последователни данъчни години.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.