В Несебър задържаха нашенка, дирена за убийство в Холандия

Окръжна прокуратура – Бургас внесе в съда искане за задържане под стража на българска гражданка, издирвана в Кралство Холандия за убийство, съобщиха от прокуратурата.

Става дума за 21 годишната Красимира К. от Бургас. Тя е била арестувана на 13- ти юни в Несебър, където в момента била на гости.

Срещу нея е издадена Европейска заповед за арест от Кралство Холандия, като престъплението за което е искана от властите е убийство.

Красимира била в дома на 65 годишния холандец Николай, когато той издъхнал. Първоначално се заговори, че нещастието може да се е случило по време на любовна игра, докато бил завързан със свински опашки у дома си.

Самата Красимира обаче твърди, че трима души го завързали с опашките и го пребили до смърт заради трафик на марихуана. После я заплашили да не гъкне и затова до момента си мълчала.

Съдът остави Красимира в ареста. Тя каза, че с пръст не е докоснала 65 годишния Николай и иска част по- скоро да отиде в Холандия, за да се разбере, че е невинна. "Не съм аз", каза пред магистратите младата жена.

В заповедта за задържане е посочено, че според Наказателния кодекс на Кралство Холандия, е предвидено наказание „лишаване от свобода“ до живот или „лишаване от свобода“ с максимален размер от 30 години за това, в което е обвинена.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право