Софийската митрополия: Имаме само предварителен договор с “Инерком”

Тръмп ограничи постъпването на транссексуални в армията

Местим часовниците с час напред тази нощ

Усмивки от старите ленти Преди половин век автомобилните премиери също са зрелищни

Китай предупреди САЩ, че може да защити националните си интереси при търговска война

Служител на германско летище спря пиян пилот да се качи в самолета

Бомбаджия джихадист влиза в затвора за 34 години, за да учи Корана 18-годишният иракчанин заложил взрив в лондонското метро

Британският „Таймс“ твърди: И България гони руски дипломати

Знакови сгради потъват в тъмнина в Часът на Земяна

120 снегорина чистиха в София тази нощ

Oтбелязаха 20-тата годишнина от създаването на Апелативна прокуратура–Бургас

Разследващ екип влезе в офисите на “Кембридж Аналитика” в Лондон

Местим стрелките с час напред

Почина френският полицай, показал героизъм при нападението в град Треб

Майка и дете са в болница след катастрофа в София

В нови кафяви контейнери ще събират разделно растителните отпадъци в Пловдив

Община Пловдив стартира система за разделно събиране на растителни отпадъци в два от крайните квартали на града под тепетата – “Коматево” и “Прослав”. От този четвъртък в “Прослав” започва разполагане на 40 кафяви контейнери с вместимост от 1100 литра, предназначени за разделно събиране на зелени отпадъци. От 10 април (понеделник) в “Коматево” стартира раздаването на 700 кафяви съдове с обем 120 и 240 литра за домакинствата, които използват индивидуални съдове за смесен битов отпадък.

“В кафявите съдове ще могат да се изхвърлят растителни отпадъци
като цветя, трева, листа, части от подрязани храсти, обелки от плодове и зеленчуци, дървени стърготини и др.”, обясни Василка Чопкова, шеф на общинска дирекция “Екология и управление на отпадъците”.

Директорът на ОП “Чистота” в Пловдив Иван Стоянов съобщи, че от април до октомври съдовете за зелени отпадъци ще бъдат обслужвани един път седмично, а през есенно-зимния сезон – веднъж на 2 седмици. Гражданите ще бъдат информирани за графика при раздаване на контейнерите.

Успоредно с въвеждане на новата система в тези квартали ще стартира и програма за намаляване образуването на отпадъци чрез домашно компостиране. На проявилите желание по време на проведеното анкетно проучване домакинства в “Коматево” и “Прослав” общината ще предостави 3
00 броя компостери. Към всеки от тях е предвидена книжка-наръчник, в която е поместена богата информация за предимствата на компостиране и полезните свойства на получения висококачествен тор, както и рецепта за неговото производство.

контейнери, биоотпадъци, Пловдив

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.