В Нови пазар да се увеличи броят на полицейските служители

Снимка: Архив

Да бъде увеличен броят на полицейските служители, ангажирани с опазването на обществения ред в общината и в ромския квартал "Шести"  ще поискат общинските съветници в Нова Загора. Това обяви пред БНР заместник-кметът Ивайло Енев след последния инцидент с нападнато от местни роми 17-годишно момче. Тинейджърът е ударен с бокс по главата заради цигара. По случая е задържан младеж, също на 17 години.

"В града няма напрежение след инцидента", каза зам. кметът Ивайло Енев. Той подчерта, че утрешната сесия на Общинския съвет не е извънредна, но по искане на общинското ръководство ще бъде предложена допълнителна точка в дневния ред:

"Ние ще поискаме и официална информация за това какъв е щата на служителите на районното управление и съответно дали той не може да бъде завишен", категоричен бе Енев. Зам.-кметът  коментира още, че към момента няма внесено искане в деловодството на община Нова Загора за провеждане на митинг в събота, както се коментира в социалните мрежи.

Говорителят на Окръжна прокуратура - Сливен Руси Русев съобщи, че задържаният по случая 17-годишен нападател ще бъде освободен днес следобед от ареста.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право