Бети Уайт – щура тийнейджърка в тяло на 97 Актрисата е включена в рекордите на Гинес за най-дълга телевизионна кариера

6,8 по Рихтер разлюля Нова Каледония

Ердоган: Анкара ще произвежда заедно с Москва системите „Ес-500“

Проф. Връбка Орбецова: Липсата на обич повишава смъртността от инфаркт три пъти

Даниел Крейг: Всеки актьор може да бъде агент 007

Секретарят на община Костенец: Стоян Зайков е много затворен и няма много приятели, това затруднява търсенето му

Холандия е големият победител на финала на „Евровизия“ (ВИДЕО)

Двама загинаха, след като се задушиха в септична яма в свинекомплекс

Къде хора на валидол се опитват да обучават хора на екстази?

Меркел заяви, че Германия подкрепя европейската перспектива за Западните Балкани

В Австрия обсъждат дата за предсрочни парламентарни избори

Тереза Мей обмисля подобрен пакет от мерки за Брекзит

Саудитски министър обвини Иран, че дестабилизира Близкия Изток

Луди зодии по шестобалната система

В Община Септември стартира конкурсът за най-патриотичен дом Идеята на организаторите е да насърчат родолюбието на местните хора

Конкурс за най-патриотичен дом на територията на Община Септември обяви местната структура на ВМРО-БНД, която организира за шеста поредна година подобно съревнование.

„Идеята за избор на най-патриотичен дом се реализира, за да насърчи родолюбието на хората. Патриотизмът е този двигател на възхода на даден народ, който има силите да мотивира отделния човек да допринася за благото на собствения си народ и по този начин да живее благополучно и щастливо в своята среда. В настоящите времена на стопанска и политическа криза, която вилнее над нас, има и още една друга криза – духовната, която заличава нещата, които са ни запазили като народ в продължение на столетия и ни отчуждава един от друг като руши спойката ни като нация и защитните ни сили срещу чужди влияния и агресии.

Втората криза е много по-опасна от първата за съществуването ни, защото народ без духовност и родолюбие няма силите да се пребори с трудностите, които го връхлитат. Именно заради това ние, патриотите, от нашата община целим чрез действията си да поощрим патриотизма и духовността на местно ниво, като част от борбата за запазване на българщината в цялата страна”, твърди главният организаторт на конкурса и председател на ВМРО-Септември Кузо Божинов.

Досегашните 5 издания са печелени 4 пъти от жители на град Септември – от семейство Цветкови (2012 г.), Караиванови (2013 г.), Апостолови (2014 г.) и Кадийски (2016 г.), и веднъж от семейство Венчеви от село Бошуля през 2015 г. През тази година най-патриотичният дом в Община Септември ще бъде определен по 10 различни показатели, сред които са наличие на патриотични и православни символи (знамена, портрети на видни личности,  предмети, свързани с възхода и историята на българския народ), българска литература, деца до 16 години, битово и декоративно оформление на дома, обществена и историческа обвързаност на рода или дома, познание и почитане на родовата памет и др.

Победителят ще стане ясен през месец декември, като всеки кандидат ще бъде посетен от комисия, които ще извърши оценяването по точки.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.