В "Опасно изкушение": Йълдъз спасява рейтинга на поредицата в Турция

Еда Едже става световно известна с участието си в "Опасно изкушение".

На актрисата Еда Едже не й пука, че е пухкавелка

От драма сериалът се превръща в комедия

Младата актриса Еда Едже, която успешно се превъплъщава в образа на Йълдъз в турския сериал "Опасно изкушение", е една от участващите, провокирала дългия му живот - в момента в южната ни съседка се снима пети сезон на поредицата. В разговор в Instagram, тя издава някои новини от задкулисието на проекта. Попитана за ролята на Йълдъз, тя признава, че на по-късен етап при изграждане на образа,  започнала да залага на импровизацията в играта си.

Опасявайки се , че интересът  към сериала в третия сезон ще намалее и може да бъде свален от ефир, тя предотвратява това. Зрителите в Турция стават свидетели как тъкмо Еда тогава издига поредицата до по-големи висоти.

Еда Едже осигурява този успех с нейната импровизация, придавайки на героинята си комични нюанси. Първоначално тези кадри са изрязвани по време на монтажа. "Имаше много сцени, които не сте гледали - те бяха махнати", споделя Еда. Тя обаче много настоява да й се позволи да импровизира, тъй като и самите й колеги започват да се забавляват и смеят на снимачната площадка се по време на подобни сцени.

С течение на времето вижданията на Еда за едно по-комично развитие на нейната героиня Йълдъз правят впечатление на сценаристите и други хора от екипа. Те започват да насърчават нейните импровизации и така в третия сезон на "Опасно изкушение", сериалът се превръща от драма в комедия и това задържа зрителите пред екрана.

На снимачната площадка

Еда, отговаряйки на въпроса защо героинята й Йълдъз  става толкова любима, разказва за случващото се на снимачната площадка: "Това развитие на Йълдъз беше моята идея. Много го исках. Фактът, че сервитьорката се омъжва за собственик на холдинг и че всички в тази снобска среда й се подиграват, след известно време щеше да се изчерпи. Мислех, че можем да преодолеем тази ситуация само с чувство за хумор. В противен случай Йълдъз непрекъснато трябваше ще плаче и да се тръшка, за това как обкръжението на Халит я мачка. 

Такова едностранно развитие на героинята ми едва ли щеше да продължава да е интересно за зрителя. И реших да импровизирам със свои реплики, сякаш съм малко глуповата. И хора от екипа започнаха да реагират на това. Когато усетих, че на снимачната площадка колегите се смеят и забавляват на това което правя и говоря, започнах да "пробутвам"  още повече свои реплики. Добавях нещо свое от написаните ми реплики по сценарий, когато беше необходимо, и започнах  да надграждам моята Йълдъз. Това даваше много добър резултат, това й подхождаше и доставяше на хората удоволствие от гледането. Когато я погледнете, настроението ви се подобрява", споделя Еда Едже.

След като режисьорът, сценаристите и продуцентът харесват този й начин на игра, самите те започват да коригират репликите. Така образът на Йълдъз става комедиен, а актрисата започва да набира популярност и в социалните мрежи. Някои хора дори започват да използват нейния речник. "Така постепенно превърнахме сериала в комедия", доволна е от този обрат Еда.

Кариера

Еда Едже е прекрасна турска актриса с голям потенциал. Родена е на 20 юни 1990 г. Тя е четвъртото дете в семейството. Баща й е инженер, а тъй като фамилията е голяма, майката не работи никъде, а се грижи за домакинството. Всички деца допълнително изучават чужди езици, ходят на балет, танци и уроци по пиано.
Еда Едже завършва училище, след което, без да напуска родния Истанбул, продължава обучението си там - в един от университетите следва психология.

Началото на актьорската й кариера започва  през 2003 г. Няма значими образи, но поема голям брой епизодични роли. Опитвайки се да натрупа опит, Еда не отказва оферти, а напротив, опитва се да извлече максимума от участието си във всички снимки. В крайна сметка, на първо място, това е огромно преживяване. Преломен момент в кариерата е участието й в проекта "Блестящата седморка", в който актрисата изигра по-сериозна роля. Поредицата разказва за живота на ученици и техните ежедневни проблеми. Тази роля донася успех на момичето и то стана известно в киното. Еда Едже разгръща целия си потенциал на актриса в телевизионния сериал "Опасно изкушение", в който започва да се снима от  2018 г.

В мрежата се появи информация, че след приключване на "Опасно изкушение" , Еда Едже ще играе главната роля в комедия по неин сценарий. Продуцент на новия проект ще бъде Фатих Аксой, според който идеята е "много обещаваща".

Личен живот

Първият сериозен  избраник на Еда е певецът Ферман Акгюл. В отношенията им възникват трудности, които двойката не можа да преодолее и те се разделят. Следва авантюра с баскетболиста Бурахан Тунджер. Актрисата е известна с много романи, но смята, че е по -добре да не бърза. "Първата стъпка е да проверите приятелството и едва след това да разберете истинския вкус на любовта", казва тя в свое интервю.
Наскоро Еда Едже заяви пред репортери, че е престанала да следи фигурата си и не се притеснява от излишните килограми. Актрисата решила да не се комплексира и да не се крие от папараците. "Не ме интересува кой и какво мисли за мен. Харесвам фигурата си и не смятам да гладувам заради някои стереотипи”, казва звездата, отбелязвайки, че не се мисли за съвършена и не се стреми да бъде слаба заради мнението на хората. "Никога няма да се оправдавам за тортата, която съм изяла. Живея за собствено удоволствие. Ако това разваля настроението на някого, добре ще е, да не ми гледа снимките ", добавя тя, отговаряйки на въпрос за мнението си относно коментарите в социалните мрежи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Сериали