В осмото издание на "Vintage Vehicles Vidin 2024" във Видин участваха над 70 ретро автомобила

Снимка: Лияна Панделиева

Днес във Видин, в крайдунавския парк и край една от емблемите на града Телеграф капия, си дадоха среща над 70 ретро автомобила. В осмото издание на парада "Vintage Vehicles Vidin 2024" участваха със своите автомобили представители на Сърбия, Румъния и България. Основен организатор е Иван Цолово и неговия клуб "Retro Parade - Vintage Vehicles Vidin" със съдействието на Община Видин.

Любителите на стари возила можеха да видят  различни марки американски, европейски, японски  автомобили от миналия век.

Особен интерес предизвикаха автомобилите произведени по време на социализма в редица социалистически държави. 

Десетки бяха гостите на Видин, туристи и видинчани, хората на различна възраст, които разглеждаха, радваха и се снимаха пред класически ретро лимузини, кабриолети, леки автомобили, бусове и мотори.

Ретро парадът започна с обиколка на старите автомобили от паркинга на Община Видин до района на Телеграф капия в крайдунавския парк. На фона на голямата  река Дунав  и „Дунав мост 2“, сред стогодишните дървета в парка хората се насладиха на показаните стари автомобили, гордостта на своите собственици.

За всички участници в парада организаторите бяха приготвили специални купи и награди и бутилка бяло вино, произведено във Видинския край. За спонсорите на проявата имаше и заслужени грамоти. Сред наградените със специална грамота за участие и медийно отразяване на ретро събитието бе журналистката Лияна Панделиева, която е родом от Видин и не пропуска всяка възможност да се завърне в родния град на Дунав, да заснеме уникални кадри и да популяризира красотите на региона. 

Преди награждаването на участниците в парада Тихомир Петков направи символично бягане с олимпийското знаме по централната алея в крайдунавския парк. Той е единственият българин, носил олимпийския огън, като част от обиколката на факлоносците на започналите в Париж XXXIII летни олимпийски игри.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони