В Пазарджик задържаха две „мулета” на телефонните измамници

Двама 35-годишни мъже от село Градец (община Котел) са задържани в Пазарджик в петък за съучастие в телефонни измами. Действията по разследването стартирали след получена информация от Главна дирекция „Национална полиция” (ГДНП) и под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик.

Мъжете са ползвани като мулета, а в момента криминалистите продължават работата по установяване на съпричастността им и към други измами. Задържаните са К.Х. и Г.Н., които са били посредници при извършването на телефонни измами, като са вземали пари и бижута от жертвите.

„В хода на разследването е установено, че в рамките на два дни двамата криминално проявени мъже са взели общо 6300 лева, 100 евро и спестовна книжка от две жени на възраст 83 и 78 години. Схемата е била добре известната през последните месеци – ало бандитите се представят за полицаи, които разследват група за извършване на телефонни измами. Те искат жертвите да предадат наличните си спестявания или бижута, с което да помогнат на разследването. Ако възрастните хора се усъмнят в думите им дори прибягват до заплахи за живота и здравето им с цел да ги принудят да оставят пари и бижута”, съобщи Мирослав Стоянов, говорител на Областна дирекция на МВР-Пазарджик.

Работата по случая продължава под наблюдението на Районната прокуратура в Пазарджик, образувано е дознание.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право