В петък решават съдбата на румънеца, прегазил дете на паркинг

Паркингът, където стана трагедията, все още е затворен.

32-годишният румънски гражданин Адриан Крецу, който на 29 юни следобед прегази фатално 5-годишната Радослава на частен паркинг в Морската градина във Варна, обжалва задържането си под стража пред Варненския апелативен съд.

Със сълзи на очи чужденецът настоя мярката му за неотклонение да бъде променена в по-лека. "Съжалявам много. Не съм очаквал, че мога да нараня дете", каза мъжът. След като изслушаха доводите на защитата му и на обвинението, магистратите отложиха решението си за петък, тъй като от Румъния се чака справка дали Крецу е с чисто съдебно минало, има ли криминални регистрации и пътни нарушения.

Докато съдът се произнесе, румънецът остава зад решетките. Трагичният инцидент, станал на метри от зоопарка, отприщи недоволство срещу движението на автомобили в северната част на Морската градина. На протестно шествие стотици варненци настояха да бъде въведено тотално вето за коли в тази зона. В нея обаче се има частни имоти, няколко ресторанта, 6 социални заведения, както и филиала на Националния институт по метеорология и хидрология при БАН. За да се намери оптимално решение, бяха свикани две извънредни срещи на Комисията по безопасност на движението към община Варна. Окончателно решение по сложния казус още не е взето.

Коментари

Задължително поле