НАП сами не си защитили данните от хакери

Владимир Путин: Русия иска да възстанови отношенията си с ЕС

65% от хората у нас резервират онлайн ваканцията си Последни сме по показателя в ЕС

Фабрини моли ЦСКА да го пусне

Проверяват за боклуци сградите под мостове и виадукти

Една четвърт от живеещите в Германия са с мигрантски произход

Написаха правилата за усвояване на милиони от фондации МС прие правилника на Съвета за развитие на гражданското общество

Испания търсила над 1000 българи за бране на ягоди Холандия с най-много оферти за работа за гурбетчиите

Дипломатка забърка нацистки скандал Загреб я отзова

БНБ: Храните и горивата поскъпват

Германия се обяви против връщане на Русия в Г-8

Гленда Джаксън се завърна към киното

Искат постоянен арест за шефа на Специализираната прокуратура на Северна Македония

Секс бомба обезвредена в редакцията на „Труд“

Камери заснели предполагаемите извършители на побоя над служител на „Левски“

Премиерът на политическа совалка за овладяване на кризата с преселниците

Спешна среща с премиера Бойко Борисов е поискал турският му колега Бинали Йълдъръм. Това е причината в петък министър-председателят да лети за Истанбул, където в 10,30 ще започнат разговорите му с Йълдъръм по една-единствена тема – преселниците. Въпреки настояването на турската страна Борисов няма да остане на откриването на новия мост над Босфора, защото веднага след срещата с Йълдъръм той ще отлети за Германия. Там Ангела Меркел започва т.нар. Берлински преговори с осем европейски премиери – на Холандия, Швеция, Финландия, Дания, Словения, България и Хърватия, както и с канцлера на Австрия.

На тях българският министър-председател ще може да информира своите европейски колеги какви са вижданията и исканията на Турция за изпълнението на споразумението за преселниците.

„Липсата на перспектива за решаване на мигрантската криза в ЕС ни кара да търсим партньорство с Турция.“ Това е заявил Борисов пред министрите си на вчерашното заседание на кабинета. Премиерът разкрива, че официално са върнати 24 души, а „препятствани“ или „предотвратени“ са над 26 000.

„Сърбите изкараха армията, заградиха границата. Все повече България започва да им харесва. За съжаление в Гърция нещата не стоят добре. И ни остава да търсим партньорство с турската страна. Философи много, демократи много, но влязат ли още 10 хиляди, ще спрете да говорите за култура, за спорт, за туризъм и за всичко останало“, уверява Борисов. Той обяснява, че тенденцията в ЕС е „панически държава след държава да се спасява поединично и всеки да намира някакъв член в Договора за Европейския съюз, който му дава това право“. Премиерът призовава партиите за консолидация по темата за преселниците.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Където и да лети бойко мършата е винаги с големия геврек напред, няма по-продажна и безродна свиня от него.

  2. Колко БЕЗОТГОВОРНО и антибългарско:( А кой ще оправя кризата в Българската държава???? Изглежда бобик няма нищо общо с нея и Българите, а му плащат външните агентимафиоти ..по-скоро да разбие Родината си..Колко трябва да си морално пропаднал и недостоен, какво ниско възпитание и морал трябва да имаш, за да действаш така? Колкото и да бяга дебелчо, не може да избяга от проблемите в Родината си, а от собствения си морал може …той просто няма от какво да бяга:))))) Боже действай..

  3. Б.Б. Много си се разбързал за срещата с любимата ти баба Меркел.Защо не остана да срежеш лентата на ново-открития мост,та чак тогава ДИМ ДА ТЕ НЯМА!!!

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.