260 танцьори от 10 държави се състезаваха в Монтана

Децата на Станка Златева вече печелят медали За залата в Сливен шампионката теглила сериозен банков кредит

Разследват смъртта на 70-годишен, починал след сбиване със сестра си

Над 50 огнеборци, горски и доброволци гасиха 5 часа пожар край Търново Спасителите били принудени да изминат 5-6 километра пеша в непрестъпната местност

Арестуваха рецидивист в момент на производство на пико Наркопроизводителят е спипан в дома му в Долна Оряховица

Боил Банов: Културата винаги остава в световен мащаб като един от най-ниско финансираните сектори

Жена е пострадала при взрив на газова бутилка в апартамент в столичния квартал “Западен парк”

Посланикът на Русия Анатолий Макаров: Гласувах за нашите добри братски отношения

Самотна възрастна жена от село Дрен получи дърва и лекарства 78-годишната Баба Седефка е готова да върне добрината

Пълен пакет звезди в „Гринго“ Екшън комедия от Наш Еджъртън

Водач с тежки травми след катастрофа край Търново

Герджиков атакуван два пъти от телефонни измамници Искали му 20 хил. лв., иначе щели да убият жена му и него

Емил Димитров: Най-много корупционни практики има при горивата

Електрошок със силата на 1914 коня Хърватското чудо е най-бързият електрически автомобил

Кой се мръщи на чисто ново “Порше”?

В Пловдив вдигат цените на сватбените ритуали от 1 февруари

Младоженците, които желаят да чуят Менделсон на сцената на Античния театър в Пловдив, плащат и допълнителен наем от 1200 лв.

Цените на сватбените ритуали в Пловдив ще бъдат вдигнати след 1 февруари 2018 година, става ясно от входираните в деловодството на Общинския съвет предложения за изменение и допълнение на Наредбата за местните данъци и такси.

„С оглед оптимизиране работата на общинско предприятие „Радостни обреди” чрез разширяване на конкурентната среда, подобряване обслужването на гражданите и увеличаване на приходите от дейността на ОП-то, в Община Пловдив е постъпило предложение от директора му Румяна Толова. Тя предлага да се актуализира ценоразписа на услугите, предлагани от ОП „Радостни обреди“. За по-голяма прегледност, предлагам да се отмени изцяло номенклатурата на услугите, предлагани от ОП „Радостни обреди“ и се приеме нов каталог на услугите със съответния ценоразпис към него”, коментира кметът на Пловдив Иван Тотев, който е вносител на предложението в местния парламент. Според него се запазват част от досегашните цени на предлаганите услуги, но други значително скачат.

Така например организирането на сватбен обред с фолклорен тракийски ритуал, известен като „Тракийска сватба”, от 258 лв. нараства на 396 лв. и то, ако е в Централния дом на младоженците и другите два ритуални дома – „Пълдин” в Стария град и „Тракия” в кметството на едноименния район. Ако ритуалът „Тракийска сватба” е изнесен извън тях, досегашната цена от 360 лв. се вдига на 540 лв. От 60 лв. на 96 лв. скача и цената на най-евтините сватбени ритуали досега в града под тепетата, които се провеждаха с механична музика от понеделник до четвъртък и по този начин те се изравняват с тази на услугата, предлагана в петък. Цената на сватбите в съботни и неделни дни и по време на национални празници от 138 лв. с музикален съпровод остава обаче непроменена. Същото важи и за организирането на ритуали извън трите дома на младоженците – цената от 240 лв. се запазва, а ритуалът „Именуване на дете” си остава безплатен. Няма промяна и в цената на услугата „Организиране на сватбен ритуал по местоживеене на хора с увреждания и лежащо болни” – тя остава 48 лв. На същата цена се предлага една от новите услуги – провеждане на златна или сребърна сватба с механична музика от понеделник до петък, докато в събота и неделя сумата е 138 лв., но с музикален съпровод, а изнесените ритуали извън младоженските домове струват 240 лв. Нова е и услугата „Организиране на сватбен ритуал в затвора”, но тя се предлага само в делнични дни срещу 96 лв.

От ОП „Радостни обреди” в Пловдив дават възможност за представяне на сватбени услуги, извършвани от външни физически и юридически лица, на територията на трите си дома, но срещу 30 лв. на месец, 150 лв. за 6 месеца или 300 лв. за цяла година. Цената за ползване на зала в Централния дом на младоженците за един час, обаче, скача от 12 на 100 лв., Фоайето пък може да бъде наето срещу 150 лв., а 70 лв. допълнително струва използването на озвучаване и микрофон.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.