В Пловдив започва записване за сватбени ритуали за 2018 година

Общинско предприятие „Радостни обреди“ започва от 1 ноември (сряда) записване за сватбени ритуали за 2018 година, съобщиха от градската управа под тепетата. Бюрото за записвания, намиращо се в Централния дом на младоженците на ул.“Христо Г. Данов“ 36 работи без прекъсване всеки ден от 8.30 до 16 часа.

В случай, че желаещите не са обслужени до 16 часа, то ще продължи работа и след този час, уточниха от ОП „Радостни обреди”. За записването са необходими две лични карти. На място се заплаща такса за записване от 6 лв. за Централен дом на младоженците и ритуалната зала в район „Тракия“, а за зала „Пълдин“ на улица „Стръмна” в архитектурно-историческия резерват „Старинен Пловдив” се предплащат 42 лв.

Цените към днешна дата са най-изгодни за организиране на сватбен ритуал с механичен запис в дните от понеделник до четвъртък – 60 лв., докато същата екстра в петък струва 96 лв. Организиране на сватбено тържество със съпровод на оркестър, с право на достъп на видео и фотозаснемане се предлага само в събота и неделя срещу 138 лв. Така нареченият „изнесен ритуал” извън обредните домове пък се таксува с 240 лв. Организиране на сватбен обред с фолклорен тракийски ритуал в зала струва 258 лв., а извън ритуалната зала цената на така наречената „Тракийска сватба” е 360 лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България